Istoriją pasakoja cnn.com

„Mano sutuoktinis Bobas ir aš keliavome po pasaulį, nuo tolimų Azijos platybių iki nuostabių pietų Europos pakrančių“, - sakė J. Brewsteris savo vaizdo prisistatyme, kuris įkeltas į JAV ambasados tinklalapį.

Tada į pokalbį įsiterpia ambasadoriaus vyras Bobas Satawake'as: „Tačiau mes visada grįžtame prie Dominikos Respublikos grožio“.

Nors Dominikos religinės grupės, protestuodamos prieš netradicinės seksualinės orientacijos ambasadoriaus paskyrimą į jų šalį, ilgus mėnesius vykdė spaudimą, tačiau šią savaitę J. Brewsteris visgi atvyko į Santo Domingą, kur pradeda eiti savo pareigas.

Apie šio diplomato paskyrimą į Dominikos Respubliką JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė birželio mėnesį. Tada šalies vadovas akcentavo J. Brewsterio „išmanymą ir atsidavimą“. Dominikos Respublikos valdžia skubiai pranešė priimanti jo paskyrimą, tačiau ne visi čia jį sutiko taip maloniai.

Aukšto rango Katalikų Bažnyčios vadovai viešai pasmerkė naujojo diplomato paskyrimą ir pavadino tai pagarbos iš B. Obamos pusės stygiumi. „Jis neatsižvelgė į mūsų žmonių ypatingumą. Jungtinės Valstijos bando primesti mums santuokas tarp gėjų ir lesbiečių bei šių porų įsivaikinimą“, - sakė jaunimo reikalais besirūpinantis tėvas Luisas Rosario.

Kardinolas Nicolasas de Jesus Lopezas Rodriguezas taip pat negailėjo kritikos J. Brewsterio paskyrimui ir nuo to laiko, kai šią vasarą B. Obama paskelbė apie naujojo ambasadoriaus paskyrimą, savo kritiką išsakė jau keletą kartų.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad Evangelikų Bažnyčia pakvietė į „juodojo pirmadienio“ protestus, kuriuose prašoma žmonių parodyti pasipriešinimą J.Brewsterio paskyrimui – žmonės prašomi prie savo automobilių pririšti juodus kaspinus.

Tuo tarpu gėjų teisių aktyvistai negaili liaupsių netradicinės seksualinės orientacijos ambasadoriaus paskyrimui.

Dominikos Respublikos laikraščio „El Nacional“ vedamajame straipsnyje šią savaitę buvo diskutuojama apie J. Brewsterio pasiūlymus, išsakytus įžanginiame vaizdo įraše. Skaitytojai raginami neteikti tiek dėmesio naujojo ambasadoriaus seksualinei orientacijai, nors ji „pritraukė daugiau dėmesio nei jo diplomatinė misija“.

J. Brewsteris užsiminė apie kilusias diskusijas per praėjusį mėnesį Senate vykusį patvirtinimo posėdį. „Aš jau pradėjau įžvelgti sunkumus ir prieštaravimus, su kuriais man teks susidurti šiame darbe, - pasakė jis, - bet atpildas už atstovavimą Amerikos žmonėms bei demokratijos stiprinimą vystant mūsų santykius su Dominikos Respublika bus gerokai didesnis nei bet koks iššūkis ar diskusija, kuri manęs laukia“.

J. Brewsterio atvykimas į Dominikos Respubliką šią savaitę buvo pagrindinė naujiena daugelyje šalies laikraščių, kur taip pat nepagailėta dėmesio ir ambasadoriaus sutuoktiniui.

J. Brewsteris buvo vienas pagrindinių 2012 metų B. Obamos rinkimų kampanijai skirtų lėšų rinkėjų. Jis taip pat dirbo garsios gėjų teisių ginimo organizacijos „Human Rights Campaign“ taryboje. Savo tinklaraštyje organizacija šį mėnesį pavadino J. Brewsterį penktu nuoširdžiausiu JAV ambasadoriumi gėjumi.