Kokia yra tikroji S.Huseino (Saddam Hussein) sveikatos būklė, kol kas esą nežinoma.

Valstybinė Irako žiniasklaida tradiciškai nekomentuoja su prezidento ar jo šeimos narių sveikata susijusių klausimų.

S.Huseinas (Saddam Hussein) sekmadienį sostinėje priėmė didžiausią nuo 1991 metų karo Persijos įlankoje karinį paradą, kiekvieną dalinį pasveikindamas šūviais iš viena ranka laikomo šautuvo. Priešingai negu įprasta, į paradą Irako prezidentas atvyko ne su karine uniforma, o su melsvu kostiumu ir skrybėle.

Pastaraisiais metais ne kartą pasigirsdavo spėliojimų apie tariamai prastėjančią Irako vadovo sveikatą. Kai kuriais duomenimis, S.Huseino (Saddam Hussein) gyvybines jėgas baigia išsunkti sunki liga. Diplomatai po susitikimų teigia, kad jis smarkiai sublogo. Į tokius gandus pats S.Huseinas (Saddam Hussein) paprastai reaguoja viešai demonstruodamas savo fizinę jėgą - visai neseniai jis perplaukė Tigro upę.

Beje, sekmadienį per paradą Irakas pademonstravo sudėtingas raketines sistemas, artileriją, daugiau kaip tūkstantį Rusijoje gamintų modernių tankų. Virš Bagdado Didžiosios švenčių aikštės praskrido reaktyviniai naikintuvai ir karo sraigtasparniai. Keturias valandas trukusiame kariniame parade dalyvavo visų ginkluotųjų pajėgų rūšių daliniai, įskaitant karinį laivyną, pėstininkus bei asmeninę prezidento gvardiją.

Vienas iš parado tikslų - pademonstruoti Irako paramą su Izraelio okupantais kovojantiems palestiniečiams. Gruodžio mėnesį S.Huseinas (Saddam Hussein) vadovavo beveik dviejų milijonų irakiečių, pasiryžusių savanoriais kovoti su palestiniečiais prieš Izraelio armiją, paradui. Oficialiais duomenimis, stoti į šventą karą dėl Palestinos išlaisvinimo yra užsirašę 6 mln. 607 tūkst. 306 irakiečiai, įskaitant per 2 mln. moterų.