Į Juodąją jūrą netoli Sočio nukritus į Siriją skridusiam lėktuvui, žuvo 64 Aleksandrovo vardo ansamblio, kuris užsienyje taip pat yra žinomas kaip Raudonosios armijos choras, nariai, tarp jų – dirigentas Valerijus Chalilovas.

S. Šoigu pažadėjo padaryti visa, kas būtina, „kad galėtume artimiausioje ateityje atkurti trupę“. Pasak jo, bus surengtos perklausos, atrinkti geriausi žmonės, kad būtų tęsiamos „tradicijos, kuriomis garsėja Aleksandrovo ansamblis“.

Siekdamas pritraukti į oficialų armijos chorą geriausius muzikinius talentus, S. Šoigu netrukus skirs ansambliui 70 butų, kurie bus pasiūlyti naujiems nariams.

Ministras pridūrė, kad kariškių muzikos mokyklai bus suteiktas dirigento V. Chalilovo – armijos orkestrų tradicijas atgaivinusios „legendos“ – vardas.

Per gynybos ministerijos posėdį S. Šoigu paskelbė tylos minutę žuvusiesiems pagerbti. Artistai skrido į Rusijos karinę bazę Sirijoje koncertuoti kariams per Naujųjų metų šventes.

Aleksandrovo ansamblyje yra maždaug 200 dainininkų, šokėjų ir muzikantų, kurių dauguma – civiliai muzikos profesionalai, taip pat dirbantys ir kituose choruose, ansambliuose ar muzikiniuose teatruose.

Šis ansamblis, sovietinių laikų simbolis, buvo įkurtas 1928 metais, o Šaltojo karo laikais buvo tarp nedaugelio užsienyje koncertavusių grupių.

Ansamblis dažnai gastroliuoja ir reguliariai dirba su užsienio muzikantais, be to, tarnauja propagandiniams tikslams: viename naujųjų jo hitų šlovinami specialiųjų pajėgų karininkai, prižiūrėję Krymo aneksiją.

Kažkada choro repertuarą sudarė daugiausia rusų liaudies ir garsios karo laikų dainos, tačiau pastaraisiais metais, modernizuojant kariškių įvaizdį, į programą buvo įtraukta ir „The Beatles“ bei Adele dainų perdirbinių.