Tuo metu, kai Gynybos ministerijos vadovas lankėsi 242-ajame desantinių oro pajėgų mokymosi centre, kur 2015 metų liepos 12 dieną sugriuvo kareivinės, kariškiai grubiai pasielgė su naujienų agentūros „OmskInform“ fotokorespondente Tatjana Šakirova, rašo newsru.com.

Žurnalistė buvo įstumta į kontrolės punktą, kur buvo laikoma iki pat ministro išvykimo, skelbia „FlashSiberia“. Be to, „OmskInform“ vyriausiasis redaktorius Nikolajus Špakas leidiniui pranešė, kad T. Šakirova buvo sumušta.

„Kai Tatjana grįžo į redakciją, ant jos kūno buvo matyti mušimo žymių. Į medikus ji nesikreipė, bet nusprendėme iškelti šią situaciją viešumon“, - sakė N. Špakas, pridurdamas, kad kariškiai žurnalistės taip ir neatsiprašė. Nuotrauka su žurnalistės mėlynėmis buvo paskelbta „OmskInform“ portale.

„Kreipiamės į 242-ojo desantinių oro pajėgų mokymo centro vadovybę ir reikalaujame išsiaiškinti susiklosčiusią padėtį, nubausti kaltą majorą, taip pat asmeniškai atsiprašyti mūsų fotografės. Ponai karininkai, iki vasario 23 dienos liko dvi savaitės – pakankamai laiko, kad pripažintumėte savo kaltę ir padarytumėte teisingas išvadas. Ministrui S. Šoigu turėtų būti gėda dėl savo pavaldinių“, - teigė agentūros žurnalistai.

S. Šoigu savo vizito metu tikrino, kaip vietoj nugriautų kareivinių, kurios buvo pripažintos netinkamomis eksploatuoti, statomos naujos kareivinės. Gynybos ministerijos spaudos tarnyba praneša, kad ministras „iškėlė užduotį kareivinių statybas pabaigti iki šių metų gegužės“.

Šiuo metu pastatyti trys kareivinių pastatai, dar vienas pastatas pagal planą bus parengtas apgyvendinimui vasario 15 dieną, du – balandį, o dar vienas – gegužę, pažymi „Novyj Omsk“.

Apžiūrėjęs pastatus, S. Šoigu pareiškė, kad šis projektas yra „neblogas“, bet pareikalavo, kad „viskas atitiktų šiuolaikinius standartus“: konkrečiai jis pareikalavo, kad lubos būtų paaukštintos 15 – 20 cm. Ministras taip pat nurodė sulyginti su žeme dar 21 avarinį pastatą mokymo centro teritorijoje.

2015 metų liepos 12 dieną 242-ajame desantinių oro pajėgų mokymų centre sugriuvus vienam kareivinių pastatui, žuvo 24 desantininkai. Po šios tragedijos buvo nugriauti visi penki kareivinių pastatai, pastatyti mokymų centro teritorijoje pagal tą patį projektą.

Vizito metu su S. Šoigu bandė susitikti vieno iš vietos kariškių žmona. Moteris su savo vyru, vežimėlyje gulinčiu kūdikiu ir penkerių metukų dukrele bandė praeiti pro policijos kordoną, bet pareigūnai neleido to padaryti, praneša BK55, paskelbęs šio incidento vaizdo įrašą.

Moteris tvirtino, kad kariniame dalinyje N55026, kur tarnauja jos sutuoktinis, vadovybė viršija savo pareiginius įgaliojimus.