Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Dušanbėje susitikdamas su jaunais tadžikų diplomatais, skelbia „RIA Novosti“.

„Kai mes girdime raginimus, kad Rusija tarptautiniams ekspertams užtikrintų prieigą prie katastrofos vietos, man nelieka jokios kitos reakcijos, kaip tik pasiūlyti Saugumo Tarybai, kad ji priimtų rezoliuciją, leidžiančią Rusijai įvesti savo taikdariškas pajėgas ir užtikrinti saugumą aplink katastrofos vietą“, - sakė S. Lavrovas.

„Jeigu jau daugiau nieko kita su valdžia Kijeve padaryti neįmanoma. Tai, žinoma, tokia prielaida, kylanti iš dabartinės padėties absurdiškumo“, - teigė S. Lavrovas.

Liepos 17 dieną Ukrainos rytuose separatistų kovotojai numušė Malaizijos keleivinį lėktuvą „Boeing 777“, skridusį iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą. Lėktuvu skrido iš viso 298 žmonės, tarp jų 85 vaikai ir 15 įgulos narių. Ukrainos valdžia tvirtina, kad separatistų kovotojai numušė lainerį iš sistemos „Buk“, kurią teroristams perdavė Rusija.

NATO: Rusija telkia karius prie Ukrainos sienos

NATO karinių pajėgų vadas Europoje generolas Philipas Breedlove'as įspėjo, kad Rusija toliau telkia karius ir techniką prie rytinių Ukrainos sienų, informuoja "Reuters".

"Stebime, kaip įranga iš Centrinės karinės apygardos Rusijoje keliauja į Rostovą, kur yra surenkama ir traukiniais gabenama sienos link (...)", - spaudai teigė Ph. Breedlove'as, lankantis NATO pajėgų karius Kosove, Prištinoje.

Anot generolo, rusų karių skaičius netoli rytinių Ukrainos sienų "gerokai viršija 12 tūkstančių".