„Mūsų lėktuvai tame rajone vykdė visiškai teisėtus mokomuosius skrydžius tarptautinėje oro erdvėje“, – S.Lavrovas sakė Švedijos dienraščiui „Dagens Nyheter“.

„Jie pamatė, kad smarkiai apginkluotas amerikiečių minininkas artėja prie mūsų karinės bazės, ir nusprendė patikrinti, kas jie tokie. Kai tik jie pamatė, kas ten tokie – ir visa tai buvo atlikta saugiu atstumu – jie pasuko atgal ir tęsė savo skrydį“, – pridūrė S.Lavrovas.

Diplomatijos vadovas argumentavo, kad 1972 metais Maskva ir JAV sudarė sutartį dėl skrydžių saugumo, prie kurio Sovietų Sąjunga siūlė pridėti papildomą protokolą, bet Vašingtonas atsisakė tai padaryti.

„Balandžio 20-ąją Briuselyje vyko Rusijos ir NATO tarybos susitikimas. Mūsų nuolatinis atstovas prie Aljanso Aleksandras Gruška per diskusijas apie tai jiems priminė. Amerikiečiai jautėsi nesmagiai, nes apie tai netgi nežinojo“, – aiškino S.Lavrovas.

Rusijos karo lėktuvai balandžio 13 dieną skraidė itin arti JAV eskadrinio minininko „Donald Cook“, kuris plaukė Baltijos jūros tarptautiniuose vandenyse. Po to incidento Vašingtonas pareiškė, kad Rusijos pilotų veiksmai buvo „neprofesionalūs“.

Tačiau Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas sakė žurnalistams, kad tie lėktuvai laikėsi visų saugumo taisyklių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)