Antras referendumo etapas numatytas gegužės 18 d. Jo metu bus užduotas klausimas: „Nepriklausomybė ar prisijungimas prie Rusijos?“

Prorusiški aktyvistai posėdžiavo užimtame vietiniame Ukrainos saugumo tarnybos pastate. Jie taip pat išrinko „liaudies gubernatorių“, praneša unian.net. Renkant šią pareigybę buvo iškelti net keturi kandidatai, tačiau apsispręsta, kad juo taps pietryčių armijos vadas Valerijus Bolotovas. Būtent jis bus separatistų lyderis Lugansko apskrityje.
Susirinkusieji nubalsavo ir už tai, kad ginkluotiems Lugansko separatistams būtų suteiktas Lugansko savigynos statusas.

Sekmadienį Luganske vyko prorusiškai nusiteikusių žmonių mitingas, kurį Lugansko apskrities prokurorai pavadino nesankcionuotu. „Teisėsaugos organai apskrityje užfiksavo negausių grupių žmonių aktyvumą. Nesuderinę su vietinės valdžios organais pastarieji organizavo nesanskcionuotus mitingus“, - teigiama prokuratūros pranešime.

V. Bolotovas savo pirmojoje spaudos konferencijoje pranešė, kad pirmiausiai jis ketina surinkti profesionalų komandą, kuri užtikrins veiklą apskrityje. Taip pat jis prabilo apie armijos, kurią sudarys jau esami kariniai būriai bei Lugansko gyventojai, sukūrimą.

„Liaudis patikėjo man šį aukštą postą – laikinai eiti liaudies gubernatoriaus pareigas. Aš pasistengsiu pateisinti viltis“, - teigė jis.

Pasak jo, bus sukurta Liaudies taryba, kurioje dalyvaus atstovai iš visų apskrities miestų. Taip esą valdžia priartės prie liaudies.

Perimti teismų ir milicijos skyrių kontrolę V. Bolotovas teigė ketinąs tik teisėtais būdais. Taip pat jis pažadėjo, kad Lugansko valdžia savo veiksmu derins su kitomis Pietryčių apskritimis.