„Vasario 4 dieną 7 val. 50 min. (vietos ir Lietuvos) laiku ... per teroro aktą – automobilio sprogdinimą – žuvo liaudies milicijos valdybos viršininkas pulkininkas Anaščenka“, – sakoma apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“ (LLR) milicijos pranešime.

Vienas neįvardytas šaltinis separatistų prokuratūroje sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad šį išpuolį įvykdė Ukrainos žvalgų diversantų grupė.

„Kaip ne kartą jau sakėme, pastarosiomis dienoms LLR suaktyvėjo Ukrainos diversantų veikla. Šiandienos sprogdinimas buvo organizuotas vienos iš šių grupių“, – sakė agentūros pašnekovas.

Jis patvirtino, kad susprogdintame automobilyje buvo vietos milicijos pareigūnas O. Anaščenka, atsakingas už ryšius su visuomene.

„Jau nustatėme šios diversantų grupės sudėtį ir jų judėjimo kelius. Artimiausiu laiku jų laukia teisingas atpildas pagal LLR įstatymus“, – sakė prokuratūros pareigūnas.

Šis incidentas įvyko Rytų Ukrainoje jau savaitę tęsiantis atsinaujinusiems intensyviems susirėmimams tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir separatistų, nusinešusiems jau per 30 žmonių gyvybių.