Didžiulė žuvis apkandžiojo vyrą, taranavusi jo banglentę.

Po anksti ryte įvykusio incidento visi paplūdimiai tame rajone, esančiame už maždaug 800 km į šiaurę nuo Sidnėjaus, buvo uždaryti mažiausiai 24 valandoms.

Nukentėjusį banglentininką į ligoninę nugabeno jo draugas.

„Manoma, kad ryklys pasirodė iš po banglentės, kai vyras gulėjo ant jos, laukdamas bangos“, – nurodė Naujojo Pietų Velso savanoriška gelbėtojų organizacija „Surf Life Saving“.

„Pagrindinis smūgis teko banglentei, o vyrui incidento metu buvo padarytos nedidelės plėštinės žaizdos kojoje“, – pranešė organizacija.

Nežinoma, kokios rūšies ryklys užpuolė banglentininką.

Prieš mažiau nei dvi savaites ryklys apdraskė koją banglentininkui į pietus nuo Bairono įlankos esančioje Balinoje. Vyras buvo sužalotas, kai nukrito į vandenį, rykliui atsitrenkus į jo banglentę. Pastaraisiais metais šioje vietoje įvyko keli panašūs incidentai.

2015 metais Naujojo Pietų Velso pakrantėje įvyko 14 neišprovokuotų ryklių atakų, beveik visos – 60 km ruože nuo Evanso kyšulio iki Bairono įlankos. Į šį ruožą patenka ir Balina.

Pastangos sulaikyti jūros plėšrūnus kol kas įgyvendinamos sunkiai, nes bandomasis ekologinis ryklių barjeras Balinos teritorijoje neseniai buvo sunaikintas neramios jūros.

Valstijos vyriausybė pareiškė, kad bus skatinamas „išmaniųjų meškerių“ naudojimas ryklių gaudymui, žymėjimui ir perkėlimui.

Vadinamosios išmaniosios meškerės, kurios prie plūdurų prikabintais kabliais su masalu gaudo ryklius, mažiau pavojingos kitiems jūrų gyvūnams ir nežudo šių plėšrūnų.

Ekspertų nuomone, ryklių atakų padaugėjo išpopuliarėjus vandens sportui, o smulkių žuvelių guotams priplaukiant arčiau krantų. Visgi tokios atakos pasiglemžia nedaug žmonių gyvybių.