Mitinguotojai laiko transparantus, šlovinančius taiką ir darbą. Renginys vyksta ramiai. Jo organizatoriai kalbėdami prisimena ir praeities įvykius.

Frakcijos "Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje" deputatas Aleksandras Bartaševičius kritikavo parlamentarus, kurie negina darbo žmonių interesų.

Mitingą stebi daugiau kaip 10 policininkų.

Maždaug 200 žmonių pirmadienį dalyvauja eitynėse ir antrajame pagal dydį Latvijos Daugpilio mieste. Jas surengė Rusų bendruomenė.

Demonstrantai neša transparantus su šūkiais, reikalaujančiais leisti pilietybės neturintiems asmenims dalyvauti vietos savivaldybių rinkimuose, neuždaryti rusiškų mokyklų, suteikti rusų kalbai antrosios valstybinės kalbos statusą ir kitus.

Eitynės vyksta ramiai, be incidentų.

Darbo šventė - Gegužės 1-oji pasaulyje pradėta švęsti po 1886 metais JAV įvykusio streiko, kurio dalyviai pareikalavo įvesti 8 valandų darbo dieną.

Jau po 4 metų Gegužės 1-osios demonstracijos vyko daugelyje Vakarų Europos šalių.

Latvijoje Darbo šventė sutampa su eilinėmis metinėmis, kai buvo sušauktas Konstitucinis Susirinkimas, ir yra poilsio diena.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją