Jų pavardės: Goparovas, Solovejus ir Žurkinas.

BNS jau pranešė, kad penktadienį trys nacionalbolševikai užsibarikadavo Šv. Petro bažnyčios bokšte ir pareiškė, kad jį susprogdins.

Nacionalbolševikai atėjo į bažnyčią apie 14 val. ir iki sulaikymo elgėsi kaip visi lankytojai. Jie nusipirko bilietus į apžiūros aikštelę, kad iš 123 metrų aukščio bokšto galėtų pasigrožėti Rygos panorama. Tačiau prie lifto trys jaunuoliai išsitraukė į granatas panašius daiktus ir ėmė grasinti susisprogdinsią, jeigu nebus paleisti sulaikyti jų draugai.

Bažnyčios bokšto apžvalgos aikštelėje nacionalbolševikai iškabino raudoną audinį ir tęsė grasinimus. Po derybų, kurios truko maždaug valandą, jie buvo sulaikyti, kaip teigia policija, be pasipriešinimo.

Nacionalbolševikų veiksmai Latvijoje pastarosiomis dienomis ne kartą atkreipė visuomenės dėmesį. Iš pradžių spaudoje pasirodė pranešimas, kad Rusijos federalinės saugumo tarnybos įspėjo apie galimas nacionalbolševikų provokacijas Latvijoje. FST nurodė, jog ekstremistai planuoja užimti Rygoje kokį nors administracinį pastatą ir kurį laiką jį išlaikyti savo rankose, kad atkreiptų žiniasklaidos dėmesį į organizacijos veiklą.