Televizijos laidų vedėjas Vladimiras Krasnovas ir jo partneris Aleksejus Stoliarovas, prisistatantys Vovanu ir Lexusu, papasakojo, kad tai jie skambino serui E.Johnui, kuris patikėjo, jog kalbasi su Kremliaus šeimininku.

V.Krasnovas, ant kurio kabliuko anksčiau buvo užkibęs ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, bulvariniam laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“ sakė kalbėjęs rusiškai, o jo kolega A.Stoliarovas vertė jo žodžius į anglų kalbą, apsimetęs prezidento atstovu spaudai.

„Aleksejus puikiai kalba angliškai, todėl jis prisistatė Dmitrijumi Peskovu ir vertė mūsų pokalbį. Aš buvau Vladimiras Putinas“, - pasakojo pokštininkas.

Aiškindamas savo išdaigos, kurios taikiniu tapo legendinis atlikėjas, motyvus, V.Krasnovas sakė: „Manome, jog mažai tikėtina, kad Putinas norėtų, bent jau artimoje ateityje, su juo susitikti arba jam paskambinti. Tačiau paaiškėjo, kad Eltonas Johnas laukia to skambučio, todėl jis iškart patikėjo, jog tikrai kalbasi su tais žmonėmis, kuriais mes prisistatėme“.

„Jis buvo labai patenkintas, sakė, kad tas skambutis praskaidrino jo dieną, ir kad tai stebuklas, kad jis jo sulaukė“, - sakė V.Krasnovas.

Savo homoseksualumo neslepianti hito „Rocket Man“ žvaigždė savaitgalį pripažino, kad tebepuoselėja viltį susitikti su V.Putinu ir aptarti su juo homofobijos problemą, nors per jo viešnagę Rusijoje 2014 metais panašus prašymas nebuvo patenkintas.

Pirmadienį, regis, 68 metų E.Johno noras galiausiai išsipildęs – jis paskelbė V.Putino nuotrauką tinkle Instagram.com ir pridėjo prierašą: „Ačiū prezidentui Vladimirui Putinui už tai, kad jis šiandien susisiekė su manimi ir pasikalbėjo telefonu. Nekantriai laukiu mūsų susitikimo akis į akį, kad galėtume pakalbėti apie LGBT lygybę Rusijoje“.

Tačiau D.Peskovas paneigė, kad V.Putinas neva skambinęs britų atlikėjui, o vėliau sakė, kad apgavikai turėtų atsiprašyti E.Johno už savo pokštą.

„Jis čia gerbiamas ir mėgstamas atlikėjas. Tikriausiai nebuvo gera mintis tokiu būdu jį apgauti“, - sakė Kremliaus atstovas spaudai.

2013 metais V.Putinas pasirašė prieštaringai vertinamą įstatymą, draudžiantį homoseksualumo propagavimą nepilnamečiams.

E.Johnas, kuris yra įsisūnijęs du vaikus su savo vyru, Kanados filmų kūrėju Davidu Furnishu, sakė puoselėjęs viltį, kad jo įtaka gali paskatinti toleranciją.