Jis pranešė, kad laivo korpusas bus toliau vėsinamas vandeniu.

NSM gelbėtojai ir ugniagesiai perdavė gaisro gesinimo atominiame povandeniniame laive darbų aktą Gynybos ministerijos atstovams.

S.Šoigu taip pat sakė, kad "radiacinės aplinkos nepaprastojo įvykio rajone kontrolės sustiprintas režimas atšaukiamas.

S.Šoigu pabrėžė, kad visos tarnybos turi pereiti į kasdienį situacijos stebėjimo darbo režimą.

Buvo likę lokalūs ugnies židiniai

Kariniai tyrėjai pradėjo apžiūrėti atominį povandeninį laivą (APL) "Jekaterinburg", kuriame ketvirtadienį vakare kilo gaisras, pranešė Rusijos Tyrimų komiteto oficialusis atstovas Vladimiras Markinas.

"Pradėta apžiūrėti įvykio vietą", - sakė V.Markinas penktadienį agentūrai "Interfax".

"Padėti tyrimo grupei iš Maskvos išskrido patyrę Rusijos Tyrimų komiteto Vyriausiosios karinių tyrimų valdybos kriminalistai", - sakė V.Markinas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu tiriant baudžiamąją bylą dėl karinio turto sugadinimo fakto apklausti maždaug 50 liudytojų.

"Per gaisrą niekas rimtai nenukentėjo. Devyni žmonės (septyni kariai ir du Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai) lengvai apsinuodijo degimo produktais, jie buvo paguldyti į ligoninę. Šiuo metu du kariai jau išrašyti iš ligoninės", - sakė Tyrimų komiteto atstovas.

Dalis Rusijos atomlaivio "Jekaterinburg" nuleista į vandenį, kad liepsna vėl neįsipliekstų

Dalis Rusijos atominio povandeninio laivo "Jekaterinburg", kuriame ketvirtadienį kilo gaisras, atliekant remonto darbus doke Murmansko srityje, buvo nuleista į vandenį, pranešė Gynybos ministerijos oficialusis atstovas.

"Siekiant neleisti liepsnai vėl įsiplieksti, doke atliekamos operacijos, kurios užtikrins, kad povandeninio laivo korpuso gaisro židinys atsidurtų vandenyje", - sakė karinės žinybos oficialusis atstovas.

Pasak jo, "pasibaigus šiems veiksmams, povandeninis laivas sugrįš į pradinę padėtį ir bus pritvirtintas stapelyje-denyje.

Tuo tarpu Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas nusiuntė į nepaprastosios padėties vietą Murmansko srityje laikinai einantį pramonės ir prekybos ministro pareigas Denisą Manturovą.

"Naktį nusiuntė į Murmanską laikinai einantį Rusijos pramonės ir prekybos ministro pareigas Manturovą ir Jungtinės laivų statybos korporacijos vadovą Trocenką. Informavo prezidentą ir premjerą apie objektyvią padėtį", - parašė D.Rogozinas savo tinklaraštyje "Twitter".

Kaip jau pranešta, gaisras kilo Gynybos ministerijai priklausančioje 82-ojoje laivų remonto gamykloje, kuri yra Rosliakovo gyvenvietėje už 7 km nuo Murmansko. Joje gyvena 8 700 žmonių.

Kaip anksčiau pranešė agentūrai "Interfax" šaltinis karinio jūrų laivyno vyriausiajame štabe, atominiame povandeniniame laive "Jekaterinburg" nėra ginkluotės.

"APL reaktorius išjungtas, todėl radiacijos pasklidimo pavojaus nėra", - sakė agentūros pašnekovas.

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą dėl gaisro atominiame povandeniniame laive "Jekaterinburg" pagal straipsnį "karinio turto sugadinimas per neatsargumą".