2014 m. vykusioje V. Putino spaudos konferencijoje žurnalistas iš regioninio leidinio pasiskundė V. Putinui, kad didieji prekybos tinklai nenori prekiauti Kirovo srityje gaminama gira. Susirinkusiuosius prajuokino šis žurnalistas, kalbėjęs lyg būtų girtas. Vėliau paaiškėjo, kad šis žurnalistą jau du kartus yra ištikęs insultas, paveikęs jo kalbos manierą, rašo apostrophe.com.ua.

Toje pačioje spaudos konferencijoje juoko bangą sukėlė mergina, pasisakantiesiems nešiojusi mikrofoną. Socialiniuose tinkluose diskutuota, kad kažin ar ją džiugino jai tekęs darbas – apie tai buvo galima spręsti iš jos nepatenkintos veido išraiškos.

Dar vienas kuriozas nutiko dėl televizijos laidų vedėjos Ksenijos Sobčiak. Po to, kai ji pateikė savo klausimą, V. Putinas paklausė savo spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo, kodėl jis jai leido pasisakyti.

2015 m. V. Putinas spaudos konferencijoje sulaukė klausimo, ar nenorėtų savęs klonuoti ar surinkti antrininkų kariuomenės. Į šį klausimą jis atsakė greitai ir neigiamai; be to, ėmė dirgliai trinti veidą.

Ukrainiečių žurnalistas Romanas Cimbaliukas, į spaudos konferenciją atvyko pasipuošęs patriotišku megztiniu, ant kurio puikavosi užrašas „Ukropas“. Šis žurnalistas uždavė V. Putinui klausimą apie rusų karius. V. Putinas tiesaus atsakymo nepateikė, tačiau po kurio laiko pakeitė ankstesnius savo „parodymus“ patvirtindamas, kad rusų karių Donbase yra, tik jie nėra reguliarūs.

2015 m. pabaigoje surengtoje spaudos konferencijoje R. Cimbaliukas taip pat dalyvavo ir perdavė V. Putinui linkėjimus nuo Donbase sulaikytų Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) darbuotojų Aleksandrovo ir Jerofejevo.

Žurnalistai pastebi, kad V. Putinas spaudos konferencijose labai mėgsta juokauti. Kartą V. Putinas yra pajuokavęs dėl „klops.ru“ leidinio pavadinimo. „Ar „klops“ yra tokie kotletukai?“ – juokavo jis.
2015 m. tiesioginės transliacijos pabaigoje V. Putinas papasakojo juokingą istoriją apie Vokietijos kanclerį ir pirtį.

Dar vienas kuriozas nutiko praėjusių metų tiesioginėje transliacijoje, kai bėgančioje eilutėje pasirodė štai toks klausimas: „Kada baigsis karas Donbase?“. Tiesa, šis klausimas nespėjęs pasirodyti iki galo dingo iš ekrano.

Vienu įsimintiniausių tapo vykęs kadras iš pastarosios V. Putino spaudos konferencijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3091)