Politikas priminė, jog Regionų partija valdžioje jau 12 metų, todėl jos atstovai „tikrai turi, ką prarasti“, skelbia newsru.com.

„Kryme viskas ramu. Neramu tik valdžiai, kuri, susidaro toks įspūdis, prisivogė tiek, jog labai baiminasi bet kokių pokyčių, ir kuri turi, ką prarasti – jie ir komplikuoja situaciją“, - paaiškino opozicionierius.

Anot L. Pilunskio, valdžia „organizuoja mitingus, samdo vadinamuosius „tituškas“, kurie rengia provokacijas“. O gyventojai tuose įvykiuose praktiškai nedalyvauja – Maidano rėmėjų čia nedaug, o ir tie rengia ramias ir negausias akcijas“.

Leidinys Slon.ru ragina atkreipti dėmesį į situacijos komiškumą: Laidos „Vesti“ žurnalistai akivaizdžiai iš Krymo politiko tikėjosi išgirsti žymiai mažiau kritikos dabartinei Ukrainos valdžiai ir daugiau priešiškumo opozicijai.

Tiesioginio ryšio metu L. Pilunskio monologas maždaug po minutės buvo nutrauktas – laidos vedėja atsiprašė televizijos žiūrovų ir paaiškino, jog pokalbis nutrūko dėl techninių kliūčių.

Priminsime, jog dauguma L. Pilunskio bendražygių laikosi gana radikalios krypties, jie ne itin draugiškai nusiteikę Maidano aktyvistų atžvilgiu. Krymo parlamento pirmininkas Vladimiras Konstantinovas pareiškė, jog šalies skylimo atveju parlamentas bus priverstas denonsuoti Sovietų Sąjungos komunistų partijos centrinio komiteto 1954 metų sprendimą Krymą perduoti Ukrainai.

Tačiau, pripažino deputatas, kol kas šios temos eskaluoti jis nelinkęs, nes Krymas ir toliau išlieka centrinės Ukrainos valdžios žinioje, o referendumas dėl Krymo atsiskyrimo valdžią galėtų pražudyti.