Valstybinės Rusijos televizijos paskelbta reklama primena filmo reklaminį klipą. Joje rodomi tankai, verkiantys vaikai ir daug V. Putino, rašo cnn.com.

Itin įsimintiname garso epizode V. Putinas pareiškia: „Meška niekada neprašo leidimo“.

Manoma, kad V. Putinas, valdantis šalį 15 metų, kalbės apie Rusijos ekonomines bėdas, kai smunkančios naftos kainos, krentantis rublis ir Vakarų sankcijos žlugdo šalies ekonomiką.

Maskva mėgina imtis priemonių, kad valiutos krizė nevirstų ekonomine katastrofa, o dėl Ukrainos paskelbtos sankcijos izoliavo ją labiau negu bet kuriuo kitu laikotarpiu per 25 metus.

Susirūpinę dėl nacionalinės valiutos nuvertėjimo, Rusijos gyventojai keičia rublius į dolerius ir graibsto importuojamas prekes. Rusijos bankai ir įmonės dėl sankcijų prarado prieigas prie Vakarų finansavimo šaltinių, bet vis tiek turi mokėti skolas užsienyje.

Tačiau artėjant V. Putino spaudos konferencijai, Rusijos Pirmojo kanalo paskelbtoje reklamoje neužsimenama apie jokius finansinius sunkumus, užgriuvusius devintąją pagal dydį pasaulio ekonomiką.

Reklaminiame vaizdo įraše rodomos karo scenos ir sportininkų triumfas per šių metų žiemos olimpines žaidynes Sočyje. Tuo tarpu balsas už kadro baritonu kalba apie „sudėtingų sprendimų metus“ ir „ilgai lauktas pergales“.

„Kaip tai atsiliepė Rusijai ir jos prezidentui, jis pasakys pats“, - sakoma reklamoje.

V. Putinas įžūliai skelbia: „Rusija niekada nekeitė savo orientacijos“.

V. Putinas vis dar mėgaujasi palaikymo reitingais, siekiančiais per 80 proc. Jo populiarumas itin išaugo, kai Rusija parėmė separatistus Ukrainos rytuose ir aneksavo Krymą anksčiau šiais metais.

Ar galėtų ekonominė suirutė paskatinti V. Putino valdymo pabaigą?