Pasak FST, elektroninio susirašinėjimo medžiaga stotyje „Echo Moskvy“ paimta tiriant faktą dėl šios soties tinklalapyje paskelbtos publikacijos, kurioje esą buvo raginimų pažeisti teritorinį Rusijos vientisumą.

„Echo Moskvy“ redaktorius Aleksejus Venediktovas antradienį sakė, kad FST pareigūnai atėjo į stoties redakcija Maskvos centre ir kratė serverius dėl Andrejaus Piontkovskio susirašinėjimo. Šis publicistas radijo stoties svetainėje turi savo tinklaraštį.

A.Venediktovas dar sakė, kad Vidaus reikalų ministerija (VRM) FST iškvietė apklausai vyriausiąjį radijo stoties „Echo Moskvy“ tinklalapio redaktorių Vitalijų Ruvinskį.

„Rytoj vyriausiąjį tinklalapio „Echo Moskvy“ redaktorių VRM (Vidaus reikalų ministerija) apklaus dėl Navalno tinklaraščio, o poryt – FST dėl Piontkovskio“, – parašė A.Venediktovas savo mikrotinklaraštyje socialiniame tinkle „Twitter“.

Beje, FST neminėjo A.Piontkovskio vardo, bet sakė, kad tiriami raginimai pažeisti šalies teritorinį vientisumą, o tai jau yra baudžiamasis nusikaltimas.

Anksčiau buvo skelbta, kad vasarį A.Piontkovskis išvyko iš šalies, kai prokuratūra ėmėsi nagrinėti jo tinklaraštį, kuriame buvo diskutuojama apie Čečėnijos ateitį.

Specialiosioms tarnyboms kilo pretenzijų A.Piontkovskiui, kuris anksčiau buvo Rusijos opozicijos koordinacinėje taryboje, kai „Echo Moskvy“ tinklalapyje sausį buvo paskelbta skiltis „Bomba, pasirengusi sprogti“ apie padėtį Čečėnijoje.

Tos skilties paskutinėse dviejose pastraipose A.Piontkovskis ragino išvesti Čečėnijos Respubliką iš Rusijos sudėties. Tai, anot jo, padėtų išvengti potencialaus konflikto. Kiek vėliau šie raginimai buvo pašalinti.