„Kovo 26 dieną Rusijos teritorijoje buvo sulaikytas Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) kontržvalgybos departamento darbuotojas, leitenantas pulkininkas Jurijus Ivančenka“, – sakoma FST pranešime.

„Prieš jam atvykstant į Rusiją FSB gavo informacijos, kad SBU ir CŽV parengė Ivančenką dalyvauti operacijoje, per kurią jis turėjo pasiūlyti savo paslaugas FST ir būtų jos užverbuotas, – nurodė tarnyba. – Kadangi šio užsieniečio veiksmai nepadarė žalos Rusijos saugumui, jis bus deportuotas į Ukrainą; jam bus uždrausta atvykti į Rusiją.“

Kijevas teigia, kad Maskva šiuo metu laiko apie 12 Ukrainos piliečių kaip politinius kalinius, įskaitant karo lakūnę Nadiją Savčenko, kuri šį mėnesį buvo nuteista kalėti 22 metus dėl savo vaidmens Rytų Ukrainoje įvykusiame incidente, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai.

Ukrainos pareigūnai siekia apsikeitimo kaliniais, tarp jų N.Savčenko ir du numanomus Rusijos armijos karininkus, sučiuptus per kautynes su prorusiškais separatistais Ukrainos rytuose ir dabar teisiamus Kijeve.