Vidaus reikalų ministerijos Kijeve atstovė apkaltino Pirmąjį kanalą „sekant Goebbelso pėdomis“. Natalija Stativko žinių stočiai AFP sakė: „Kuo bjauresnis ir baisesnis melas, tuo Rusijos propagandinei mašinai jis labiau patinka“.

Populiari TV stotis savaitgalį parodė interviu su viena moterimi pabėgėlių stovykloje Rusijoje. Ši taip pasakojo apie tariamą Slovjanske įvykdytą nusikaltimą: „Miesto aikštėje, kurią kariai atsikovojo iš prorusiškų separatistų po kelias savaites trukusios apsiausties, buvo suvarytos moterys, vaikai ir seneliai. Tada kareiviai stvėrė maždaug trejų metukų berniuką ir minios akivaizdoje prikalė jį prie lentos“. Šis pasakojimas laidoje buvo pateiktas kaip faktas.

Agentūrai AFP ir kitoms žiniasklaidos priemonėms nepavyko rasti įrodymų, kad minėtas pasakojimas yra tiesa. Pirmasis kanalas atsisakė komentuoti parodytą interviu.

Žurnalistė Galina Timčenko, dirbanti populiariame Maskvos žinių portale „Lenta.ru“, apkaltino stotį „siaubingai pažeidžiant profesinę etiką“. Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas savo tinklaraštyje propagandistus išvadino pamišėliais. „Jie yra pavojingi visuomenei, jie padarė tikrą nusikaltimą“, - teigė jis.