Rusijos mažamečiams dabar rodomi animaciniai filmukai „apie tai, kaip Ukrainos kariuomenė bombarduoja Donbasą“, skelbia „Radio Liberty“.

Rusijos televizijos kanalas „Vaiko šypsena“ mažiesiems žiūrovams rodo animacinį tariamai pacifistinį filmuką, kuriame vaizduojama, kaip Ukrainos kariuomenė apšaudo Donbasą.

Kanalas skelbia, kad animacinį filmą „Staiga mūsų gyvenimas pasikeitė“ sukūrė Aleksejus Balašobas ir kelios dešimtys vaikų, pasprukusių iš Donbaso, Ukrainos pajėgoms ten pradėjus vykdyti antiteroristinę operaciją. Vaikai šiuo metu gyvena laikinuose namuose „Pionier“ Rusijos Rostovo srityje.

Filmukas prasideda vaikų piešiniais, kaip jie įsivaizduoja taikų gyvenimą. Filmuko kūrėjai tvirtina, kad jį sugriovė Ukrainos kariuomenė.

Filmuke teigiama, kad miestus ir taikius žmones Donbase naikina Ukrainos kariuomenė. Prierašas apačioje sako: „Išgelbėkite Donbaso gyventojus nuo Ukrainos agresijos!“.

Animacinio filmuko kūrėjai nė žodeliu neužsimena apie ginkluotus separatistus, kuriuos į Ukrainą siunčia ta pati Rusija.