Pasak ministro, Rusijos ir NATO tarpusavio santykių raida priklausys nuo to, kaip bus atsižvelgiama į Rusijos interesus bei pasiūlymus svarbiausiais Europos saugumo klausimais. "Rusija ir NATO yra pernelyg reikšmingi žaidėjai Europos ir globalinės politikos arenoje, kad būtų galima ignoruoti vienas kito interesus", pabrėžė I. Sergejevas.

Svarbu, pažymėjo maršalas, kad šio bendradarbiavimo rezultatu taptų Europos saugumo sistema, būtų sukurti veiksmingi mechanizmai, leidžiantys užkirsti kelią konfliktams arba juos taikiai sureguliuoti.

Tačiau, kaip mano Rusijos karinės žinybos vadovas, lygiateisės partnerystės kelyje iškyla gana sudėtinga kliūtis - pasitikėjimo stoka. "Deja, net praėjus 20 metų nuo Šaltojo karo pabaigos, mūsų santykiams labai trūksta pasitikėjimo", sakė jis.

I. Sergejevas paaiškino, kad viena sudėtingiausių problemų yra NATO plėtra į Rytus. "Mūsų šalies požiūris į tolesnės NATO plėtros galimybę buvo ir tebėra nepakitęs. Manome, jog būtų didelė politinė klaida tęsti tokį kursą", pabrėžė I. Sergejevas.