„Balsavimas užsienyje vyksta aktyviai, kur kas aktyviau, negu gruodžio mėnesį renkant valstybės Dūmą“, - sekmadienį Centrinės rinkimų komisijos informacijos centre sakė A. Denisovas.

Jis nurodė, kad per išankstinį balsavimą savo valią prezidento rinkimuose išreiškė 82 tūkst. užsienyje gyvenančių Rusijos piliečių – tai 21 tūkst. daugiau negu per rinkimus į Rusijos Dūmą, rašo interfax.ru.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas pranešė, kad Rusijos piliečių balsavimas jau baigėsi Naujojoje Zelandijoje, Australijoje, Šiaurės ir Pietų Korėjose bei Japonijoje. Visai neseniai duris atvėrė rinkimų apylinkės Paragvajuje, Čilėje, Argentinoje. Paskutinė darbą baigs rinkimų apylinkė San Franciske – tuomet Maskvoje jau bus 8 val. (Lietuvoje 7 val.) ryto.

A. Denisovas nurodė, kad per šiuos rinkimus Rusijos piliečių balsavimo geografija prasiplėtė. „Pirmieji galimybę balsuoti gavo ir ją išnaudojo mūsų geologai Angoloje ir turistai Dominikos Respublikoje“, - teigė jis.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas taip pat sakė, kad Pietų Sudane rinkimų dienos išvakarėse savo valią pareiškė 159 rusai, dirbantys tarptautinėse organizacijose. Jis pažymėjo, kad tai pati jauniausia Afrikos valstybė, kurioje Rusija dar neturi savo diplomatinės atstovybės.

Pasak jo, aktyviai balsuojama tose šalyse, kur tradiciškai gyvena daug Rusijos piliečių, pavyzdžiui, Vokietijoje.

Jokių rimtų incidentų, susijusių su balsavimu užsienyje, neužfiksuota, tačiau vienoje iš Afrikos valstybių netoli nuo Rusijos ambasados esančiame šaudmenų sandėlyje nugriaudėjo sprogimas.

A. Denisovas pažymėjo, kad šis sprogimas balsavimui prezidento rinkimuose neturėjo jokios įtakos. Ambasadoje nuo sprogimo išdužo langų stiklai, tačiau Rusijos piliečiai tęsė balsavimą.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad sekmadienį Kongo sostinėje Brazavilyje viename ginklų sandėlyje nugriaudėjus sprogimams, žuvo mažiausiai keturi žmonės. Liudininkai teigė suskaičiavę mažiausiai penkis galingus sprogimus.