Tai nutiko po Rusijos valstybinės televizijos pranešimo, kad dėl šių žaislų žmonės gali tapti imlesni politinės opozicijos pareiškimams.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ nurodė stebinti „agresyvų vadinamųjų suktukų skatinimą tarp vaikų ir paauglių“ ir pabrėžė žinanti apie kylantį tėvų ir mokytojų susirūpinimą dėl minėtų žaislų.

Tarnyba pranešė paprašysianti mokslininkų „išnagrinėti suktukų poveikį vaikų sveikatai, įskaitant ir galimus neigiamus padarinius“.

Šis „Rospotrebnadzor“ pareiškimas pasirodė praėjus kuriam laikui po perspėjimų apie šiuos žaislus per Rusijos valstybinę televiziją.

Kanalo „Rossija 24“ laidos „Virus“ metu suktukai buvo pavadinti „zombavimo“ instrumentu ir hipnozės forma.

Suktukai „dažnai turi neigiamą poveikį psichikai ir daro žmogų imlų manipuliacijai“, sakė laidos vedėjas.

„Galbūt tai nenutiko netyčia, kad suktukai buvo pradėti pardavinėti“ opozicijos mitinguose, pridūrė jis.

Valdžią palaikantis naujienų portalas „Life News“ antradienį paskelbė straipsnį apie „septynias vaikams dėl suktukų nutikusias tragedijas“. Be kitų dalykų, straipsnyje rašyta apie šešiametį, kuriam „Fidget spinner“ įstrigo piršte.

Kai kurie rusai į „Rospotrebnadzor“ sprendimą tirti suktukus reagavo pašaipiai.

„Kaip jūs tai patikrinsite? Priversite tūkstantį vaikų žaisti su tūkstančiu suktukų tūkstantį valandų ir tada duosite jiems parašyti egzaminą?“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vaizdo tinklaraštininkas ir komikas Jurijus Chovanskis.

Šį pavasarį suktukai „Fidget spinner“ pirmiausiai išpopuliarėjo Jungtinėse Valstijose, vėliau - Europoje. Šie žaislai buvo uždrausti kai kurios Amerikos, Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės mokyklose.

Suktuką turi ir JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus Barronas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)