„Šiandien mūsų ypatinga malda – už Rusijos ir Ukrainos tautas, kad kraujo ir tikėjimo brolių bei seserų protuose ir širdyse įsivyrautų taika; kad atsikurtų prarasti ryšiai ir itin reikalingas bendradarbiavimas“, – sakoma Velykų išvakarėse paskelbtame kreipimesi, kurį paskelbė patriarcho spaudos tarnyba.

Velykos – tai ne kokia nors graži legenda, ne teorinė teologija ir ne duoklė tolimoje praeityje įsigalėjusiam liaudies papročiui. Tai pati krikščionybės esmė ir branduolys. Tai pergalė, dovanota mums Dievo“, – pridūrė Kirilas.

Pasak jo, Velykos yra „didelis gyvybės triumfas; pergalės prieš mirtį triumfas, nešantis meilę, taiką ir dvasinį atsinaujinimą“.

„Kad ir koks sudėtingas būtų mūsų gyvenimas, kad ir kokie gyvenimiški nesutarimai mus audrintų, kad ir kokių nuoskaudų patirtume dėl (kitų) žmonių ir aplinkinio pasaulio netobulumo – visa tai niekis, lyginant su dvasiniu džiaugsmu, su amžino išganymo viltimi, kurią mums dovanoja Dievas“, – sakoma patriarcho kreipimesi.

„Tegul šios šventės džiaugsmas sutvirtina ir įkvepia mus daryti gerus darbus; suteikia ryžto ir stiprybės tarp aplink mus siaučiančių gyvenimiškos jūros bangų išsaugoti ištvermę ir ramybę, atsispirti vilionėms ir gundymams; įveikti, tariant šv.Sergijaus Radonežiečio žodžiais, neapkenčiamą šio pasaulio nesantarvę“, – palinkėjo jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)