Kaip teigia Rusijos opozicijos politikas, faktas, kad V. Putinas turi rimtų sveikatos problemų – akivaizdus.

Tai, pasako jo, buvo galima pastebėti ir per prezidento susitikimą su Kirgizijos vadovu.

Anot G. Kasparovo, visos Rusijos ir Kirgizijos prezidentų susitikimo aplinkybės ir detalės buvo akivaizdžiai surežisuotos.

Garis Kasparovas
„Nė sekundei negalėčiau įsivaizduoti, kad V. Putinas rezidencijos alėjomis būtų vežiojęs Kirgizijos prezidentą. Galbūt galėčiau įsivaizduoti, kad vežiotų Baracką Obamą, tačiau žmogų, kuris yra prašančiojo vaidmenyje... Akivaizdu, kad buvo problemų, kurios jam trukdė elgtis kaip įprastai – įžūliai ir familiariai, jam net kalbėti buvo sunku“, – teigia G. Kasparovas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę po 10 dienų pertraukos V. Putinas pirmą kartą pasirodė viešumoje. Tuomet jis susitiko su Kirgizijos vadovu.

Kirgizijos lyderis sakė žurnalistams, kad prieš tas derybas V.Putinas jam aprodė Konstantino rūmų parką, pats sėdęs prie automobilio vairo.

„Vladimiras Vladimirovičius mane ką tik pavežiojo po teritoriją, pats sėdęs prie vairo. (Sakau tai), kad būtų mažiau gandų. Aš pats girdžiu visokių paskalų apie save. Žinoma, tai ne visiškai teisinga. Tai yra, Rusijos prezidentas ne vien vaikšto – bet ir laksto (automobiliu); vežioja svečius, pats vairuodamas“, – aiškino A.Atambajevas.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremlius daugiau nekomentuos informacijos apie V. Putino sveikatą.

„Jau dešimt kartų sakėme, neįmanoma daugiau kalbėti. Kuo daugiau kalbame, tuo daugiau gandų atsiranda Todėl daugiau nenorime šia tema kalbėti“, – pareiškė D. Peskovas.