Daugiatikslis laivas "Regalija" specialiai sukonstruotas povandeniniams darbams atlikti.

10 dienų žygyje vyks trijų etapų treniruotės, kuriose kartu su Rusijos narais dalyvaus ir Norvegijos bendrovės "Halliburton" narai, padėsiantys iškelti žuvusių "Kursk" jūreivių kūnus.

Tarptautinė narų grupė turės parengti vieningą bendravimo ir gestų sistemą. Be to, Rusijos narai mokysis praktiškai naudotis norvegų gelbėjimo įrengimais bei įranga.

Prieš tai Rusijos narai Severomorske treniravosi atominiame povandeniniame laive "Oriol". Jis yra tokios pačios konstrukcijos kaip ir nuskendęs "Kursk". Jie susipažino su jo vidaus sandara, skyrių išdėstymu, aptarė optimaliausius "Kursk" korpuso pjaustymo variantus, treniravosi specialiose sistemose, imituojančioje pasinėrimą į 100 metrų gylį.

Pačią operaciją, negalutiniais duomenimis, planuojama pradėti spalio 18 dieną.

Atominis povandeninis laivas "Kursk" nuskendo šių metų rugpjūčio 12 dieną per Rusijos karinio Šiaurės laivyno pratybas Barenco jūroje. Visi 118 įgulos narių žuvo.

Spalio 2 dieną Sankt Peterburge jūrų technikos centrinis konstravimo biuras "Rubin" ir koncerno "Halliburton" Norvegijos atstovybė pasirašė kontraktą, numatantį iškelti žuvusių "Kursk" jūreivių kūnus.