Tyrėjai aiškinasi dramatiškas paskutiniąsias A.Usojano gyvenimo akimirkas iki jo žūties trečiadienį, o viena atsitiktinė moteris, sužeista per šį išpuolį, tebėra ligoninėje kritinės būklės.

Maskvos tyrėjų pranešime sakoma, kad žudikas šovė į A.Usojaną, kai jis ėjo į restoraną vienoje sostinės centrinėje gatvėje, lydimas dviejų asmens sargybinių. Kulka pataikė aukai į kaklą.

Vienas iš asmens sargybinių šovė į žudiką iš pistoleto. Jie įstūmė A.Usojaną į restoraną, tačiau žudikas paleido dar penkis šūvius į uždarytas duris, sunkiai sužeisdamas vieną darbuotoją.

"Tyrėjai mano, kad buvo šaudoma iš laiptinės tarp penktojo ir šeštojo aukšto" kaimyniniame pastate, nurodė Tiriamasis komitetas.

Ten tyrėjai rado sulankstomą kėdutę, audinio skiautę ir šešias iššautas tūteles. Manoma, kad žudikas šaudė iš automato "Val", kuriuos naudoja Rusijos specialiosios pajėgos.

30 metų moteriai buvo peršautas klubas ir krūtinė, nurodė tyrėjai. Ketvirtadienį ji tebebuvo laikoma intensyviosios terapijos skyriuje po operacijos, netekusi 4,5 litro kraujo, pranešė naujienų agentūra "RIA Novosti", remdamasi medikų informacija.

A.Usojano asmens sargybiniai nelaukė, kol atvažiuos greitoji pagalba. Jie patys sutvarstė sunkiai sužeistą vadeivą ir nuvežė į Botkinsko ligoninę, kur jis mirė, nurodė tyrėjai.

Tinklalapis "Life News" paskelbė tyrėjų nufilmuotą įrašą, kuriame matomas vaizdas per atvirą langą laiptinėje, per kurį šaudė žudikas. Tas namas yra viename iš prabangiausių gyvenamųjų rajonų Maskvos centre.

Vienas teisėsaugos šaltinis sakė "Life News", kad to namo gyventojai prisiminė du vyrus, kurie prašė įleisti į pastatą ir sakė ieškantys neegzistuojančios organizacijos. Tada jie užlipo į laiptinės aikštelę tarp 5-ojo ir 6-ojo aukštų bei dairėsi pro langą.

Du gyventojai sakė sulaukę mįslingų skambučių: nežinomi asmenys klausė, ar jų nedomina pasiūlymas parduoti arba išnuomoti savo butus, šaltinis sakė "Life News".

Šis akivaizdus užsakomasis nužudymas veikiausiai susijęs su nusikalstamų gaujų karais, tačiau gali būti vienas iš paskutiniųjų tokių išpuolių, nes senoji Rusijos mafija užleidžia pozicijas naujai organizuotų nusikaltėlių kartai, palaikančiai glaudžius ryšius su policija ir vietos valdžia, kriminalistas Jakovas Gilinskis sakė radijui "Kommersant FM".

"Manau, tai vienas iš paskutinių didžiųjų sąskaitų suvedimų", - sakė jis.