Norintiems prisijungti prie šios akcijos siūloma prie kanalo logotipo spausdinti štai tokį perspėjimą: „Būkite atsargūs! Žurnalistinės medžiagos pavidalu šiame televizijos kanale galite gauti melagingos informacijos arba porciją propagandos“.

Tokią formuluotę, kaip teigia akcijos sumanytojai, teisininkai įvertino kaip teisingą.

Šį perspėjimą jau išspausdino keli laikraščiai, įskaitant ir „Gorodskije vesti“ (Revdos miestas) ir „Omutninskije vesti+“. Akcijos sumanytojas – vyriausiasis „Gorodskije vesti“ redaktorius Valerijus Bezpiatychas – Lenta.ru sakė, kad akcijoje jau dalyvauja nemažai regioninės spaudos. Kiti skelbia prisijungiantys kitą savaitę.

Pirmasis apie galimą melagingą informaciją ir propagandą NTV eteryje (bei „Rossija“) savo skaitytojus dar gegužės 27 dienos numeryje perspėjo laikraštis „Jakutsk večernij“.

Tokia buvo vyriausiojo laikraščio redaktoriaus reakcija į minėtame kanale parodytą filmą „Valstybės departamento skolininkai“, kuriame teigiama, kad jo laikraštis gaudavęs pinigų iš užsienio šaltinių, susijusių su JAV valstybės departamentu. Filme minimi ir kiti regioniniai Rusijos laikraščiai.

Po to, kai buvo parodytas filmas „Valstybės departamento skolininkai“, Visuomeninė spaudos skundų kolegija nusprendė, kad filmas „grynų gryniausias melas, darantis gėdą autoriams ir metantis šešėlį ant visos Rusijos žiniasklaidos“. Kolegijos išvadose pabrėžiama, kad filme naudojami „metodai, kuriais siekiama manipuliuoti žiūrovų sąmone“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (490)