"Dabartinė ginkluotųjų pajėgų ir jų vadovybės būklė neatitinka nei jų tikslų, nei joms keliamų uždavinių masto", - sakė V.Putinas susitikime su kariuomenės vadais. Prezidentas taip pat sakė, kad pagrindinė armijos funkcija tebėra saugoti šalį nuo išorinio pavojaus, tad būtina pasirūpinti, kad pajėgos būtų atitinkamo lygio.

"Armija ir jūrų laivynas turi būti pasiruošę neutralizuoti ir atremti bet kokį ginkluotą konfliktą ir puolimą iš bet kurios pusės", - sakė V.Putinas, Rusijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas.

Prezidentas taip pat sakė, kad armijoje tarnaujantiems mokama pagal "atgyvenusią ir neefektyvią" sistemą - jie gauna nedideles išmokas grynais ir yra skurdžiai maitinami. Šios prezidento pastabos buvo skirtos finansų ministrui Aleksejui Kudrinui, kurio departamentai nespėja restruktūrizuoti sistemos pagal numatytą planą. V.Putinas pareiškė, kad nuo šiol ministras pirmininkas Michailas Kasjanovas asmeniškai prižiūrės mokėjimų reformą.

Rusija gynybai šiuo metu išleidžia apie 35 procentus savo biudžeto. Maždaug 2 milijonai kareivių, jūreivių ir lakūnų tarnauja kariuomenėje, pavaldžioje Gynybos ir Vidaus reikalų ministerijoms. Dar milijonas žmonių dirba pagalbinėse struktūrose.

Rugsėjo mėnesį V.Putino pirmininkaujama Saugumo Taryba paskelbė planą, pagal kurį kariškių ir pagalbinių armijos darbuotojų skaičius bus sumažintas 600 tūkst. žmonių.