„Kariškis buvo sužeistas, kai kovotojai, vadinamoji opozicija, apšaudė gyvenamuosius kvartalus vakarinėje Alepo dalyje. Dėl jo gyvybės kelias paras kovojo rusų karo medikai“, – pranešė Gynybos ministerija.

Ši nelaimė nusinešė jau trečio Rusijos piliečio gyvybę šią savaitę. Anksčiau dvi karo medikės žuvo, kai Alepe viena rusų lauko ligoninė buvo apšaudyta raketomis.

Trečiadienį ministerija pranešime sakė, kad pulkininkas Ruslanas Galickis buvo sužeistas per sukilėlių apšaudymą vyriausybės kontroliuojamame rajone prieš kelias dienas ir mirė nuo sužeidimų.

Sirijos vyriausybė ir jos sąjungininkė Rusija atsisakė paskelbti paliaubas karo nuniokotame mieste, todėl ten tebesitęsia karinis puolimas, traukiasi sukilėlių pajėgos ir masiškai perkeliami Alepo civiliai.

Sirijos režimo pajėgos užėmė visą Alepo senamiestį

Sirijos vyriausybės pajėgos kontroliuoja visą Alepo istorinį senamiestį, praeitą naktį po armijos puolimo atsitraukus sukilėliams, trečiadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė stebėtojų grupė pažymėjo, kad sukilėliai atsitraukė iš paskutinių jų kontroliuotų senamiesčio kvartalų, kai armija užėmė kaimyniniu Bab al Hadido ir Akjulo rajonus.