Šis pranešimas buvo pirmasis, kai Rusija paskelbė, kad jos lėktuvai naudojasi Irano aviacijos baze nuo per kampaniją Sirijoje. Maskvos aviacija nuo pernai rugsėjo vykdo operacijas Sirijoje, teigdama pagalbą ilgamečiam Kremliaus sąjungininkui prezidentui Basharui al Assadui.

„Rugpjūčio 16 dieną didelio nuotolio bombonešiai Tu-22M3 ir atakos lėktuvai Su-34, pakilę su pilnu bombų kroviniu iš Hamedano oro pajėgų bazės (Irano Islamo Respublikoje), surengė virtinę aviacijos smūgių prieš teroristinių grupuočių „Islamo valstybė“ (IS) ir „Jabhat al Nusra“ taikinius Alepo, Deir ez Zoro ir Idlibo provincijose“, – sakoma ministerijos pranešime, išplatintame Rusijos naujienų agentūrų.

Per pastaruosius smūgius buvo sunaikinti „penki dideli sandėliai, kuriuose buvo ginklų, šaudmenų ir degalų“, taip džihadistų mokymo stovyklos netoli Alepo, Deir ez Zoro, Sarakibo kaimo Idlibo regione ir al Babo – IS kontroliuojamo miesto Alepo provincijoje, nurodė ministerija.

Bombardavimo taikiniai taip pat buvo trys džihadistų vadavietės netoli Džafros miestelio ir Deir ez Zoro, kur žuvo „daug kovotojų“, pranešė Maskva.

Iranas ir Rusija – pagrindiniai B.al Assado režimo šalininkai. Abi šalys priešinosi tarptautiniams raginimams, kad Sirijos lyderis atsistatydintų ir atvertų kelią užbaigti pilietinį karą, nuo 2011-ųjų kovo nusinešusį jau per 290 tūkst. žmonių gyvybių.

Iranas yra pagrindinis B.al Assado sąjungininkas Artimųjų Rytų regione. Šiitiška respublika nuolat teikė Damasko režimui karinę, finansinę ir politinę pagalbą.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pirmadienį paskelbtame interviu taip pat tvirtino, kad Rusija ir Jungtinės Valstijos artimiausiu laiku gali pradėti bendras operacijas aplink kautynių nuniokotą Sirijos antrąjį didžiausią miestą Alepą, kur režimo pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos, kovoja dėl kontrolės su sukilėliais.

Kautynės šiame mieste suintensyvėjo, kai režimo pajėgos liepos viduryje atkirto paskutinį sukilėlių kontroliuojamų rajonų aprūpinimo kelią.

Smarkūs susirėmimai didina nerimą dėl maždaug 1,5 mln. Alepe likusių civilių gyventojų. Sukilėlių kontroliuojamose teritorijose jų yra apie 250 000.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)