Pranešama, kad žuvo mažiausiai 40 žmonių, daugybė sužeista per ataką iš oro Arihos miesto turguje.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacija praneša, kad atakas iš oro prieš Arihos miestą kontroliuojančią Pergalės kariuomenę greičiausiai vykdė Rusijos oro pajėgos.

Užkariautojų armija (The Army of Conquest) yra sukilėlių aljansas, į kurį įeina ir al-Qaeda sąjungininkas Al-Nusra frontas.

Be turgaus, taikytasi ir į kitas miesto vietas. Vietos naujienų kanalas Ariha al-Youm praneša, kad per Rusijos kovos lėktuvo reidą buvo naudojamos kasetinės bombos.
Rusijos atakos pataikė į žmonių pilną turgų Sirijoje

Opozicijai palankus kanalas Orient TV taip pat praneša apie 40 žuvusiųjų, bet Sirijos žmogaus teisių stebėjimo organizacijos direktorius Rami Abdulrahmanas teigia, kad žuvo ir sužeista apie 60 žmonių.

Rusijos gynybos ministerijos komentarų kol kas nepateikta.

Užkariautojų armijos aljansas Arihą perėmė gegužės mėnesį po įnirtingų kovų su Sirijos reguliariosiomis pajėgomis. Į sukilėlių rankas tuomet perėjo visa provincija.

Nuo rugsėjo Rusijos oro pajėgos vykdo oro antskrydžius remdamos Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą.
Sirijos konflikto žemėlapis

Maskva teigia, kad ji taikosi į ISIS arba ISIL grupę ir kitus teroristus, bet Rusijos kritikai praneša, kad rusai labiausiai bombarduoja sukilėlius, o ne „Islamo valstybę".

Rusijos pajėgos jau anksčiau atakavo keletą Pergalės armijos pozicijų Idlibo provincijoje.

Ši provincija nėra patekusi į ISIS rankas.