Per susitikimą buvo aptarta Rusijos karinė veikla netoli Latvijos pasienio. Ambasadorius užtikrino, kad visi Rusijos vykdomi kariniai veiksmai atitinka tarptautinius reglamentus. Jis taip pat patikino, kad Rusija nekelia grėsmės kaimynams, ir pridūrė: "Rusija yra pasirengusi tęsti atvirą ir nepolitinį dialogą, kurį nutraukė Latvija".

R. Vejonis paprašė Rusijos atstovų užtikrinti, kad Maskva nesikėsina į Baltijos regioną. Gynybos ministras pakomentavo, kad provokuojami ir dažni Rusijos kariniai veiksmai netoli Baltijos šalių didina įtampą.

"Rusijos kariniai veiksmai netoli Latvijos sienos kelia daug susirūpinimo dėl regiono saugumo, ypač po įvykių Ukrainoje. Todėl aš paprašiau ambasadoriaus paaiškinti, kodėl Rusija vykdo karinius manevrus vos keli kilometrai nuo mūsų sienos. Kol kas atsakymo nėra, todėl mes klausiame, ar tokiu būdu Maskva mums siunčia žinią, ar tiesiog demonstruoja savo jėgą".

Ministras paskatino Rusijos atstovus būti atviresnius ir labiau pasikliauti kitomis šalimis. R. Vejonis užtikrino, kad Latvija sieks konstruktyvaus dialogo ir bendradarbiavimo su Rusija.