„Vandenyje už 16 km nuo Kokšio užkardos rasti sraigtasparnio sraigtų ir variklio gaubtai“, – nurodė ministerijos regioninis padalinys.

Raudoni gaubtai su tvirtinimo detalėmis buvo rasti teritorijoje, kur paieškos anksčiau nebuvo vykdomos; ta zona nebuvo įtraukta į paieškų planą kaip numanoma sudužimo vieta“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Tikėtina, šios sraigtasparnio dalys taip toli buvo nuneštos srovės. Jos buvo rastos sraigtasparnių iš oro. Šiuo metu ten dirba gelbėtojai, bet kol kas dėl nepalankių orų negalime nuleisti į vandenis toje teritorijoje (povandeninio aparato) „Falcon“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas ministerijos atstovas.

Sraigtasparnis „Robinson R66“, kuriuo skrido penki žmonės, sekmadienį nukrito į labai gilų Teleckojės ežeą Altajaus respublikoje. Preliminarūs duomenys rodo, kad orlaivyje buvo vienas iš komercinius sraigtasparnių skrydžius organizuojančios bendrovės „Heliport Moscow“ vadovų, taip pat buvęs Altajaus premjero pavaduotojas Anatolijus Banychas.

Per paieškas jau rastas vienos žuvusios moters kūnas.