Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, nelaimė įvyko vykdant mokomąjį skrydį apie 40 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Kansko miesto, miškingoje teritorijoje tarp dviejų gyvenviečių.

Skelbiama, kad pilotai katapultavosi, su jais pavyko atnaujinti ryšį. Pabrėžiama, kad mokomąjį skrydį vykdžiusiame naikintuve karinio komplekto nebuvo.

Remiantis pirminiais duomenis, naikintuvus sudužo dėl techninio gedimo. Tikrąją priežastį nustatys specialiai šiam tikslui įkurta komisija.

2015 metų vasarą įvyko mažiausiai šeši su Rusijos kariniais lėktuvais susiję incidentai. Skelbiama, kad per tuos tris mėnesius sudužo net du strateginiai bombonešiai.

Neseniai paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip ant pakilimo tako susprogsta rusų bombonešis „Tu-950“.

Kaip buvo pranešta praėjusiais metais, Rusijos gynybos ministerija sustabdė visus Rusijos oro pajėgų bombonešio „Tu-95 Bear“ skrydžius, kai 2015 metų birželio 8 dieną Rusijos Tolimuosiuose Rytuose šis strateginis lėktuvas patyrė avariją: daugiau kaip 60 metų senumo rusų gamybos keturių variklių turbopropelerinis bombonešis su raketų platforma per pakilimą Ukrainkos aerodrome nuslydo nuo pakilimo tako ir, užsiliepsnojus kairiajam sparnui, susprogo.

Per šią avariją, po kurios tą pačią vasarą – 2015 metų liepos 14 dieną – įvyko ir antrasis „Tu-95“ incidentas, žuvo du iš penkių įgulos narių (nors iš pradžių buvo skelbiama, kad žuvo tik vienas žmogus), rašo bloomberg.com.

Dabar buvo paskelbtas šios katastrofos vaizdo įrašas. Jame matyti, kaip bombonešiui įsibėgėjant, užsiliepsnoja kairysis lėktuvo sparnas.

Tai priverčia „Tu-95“ nuslysti nuo pakilimo tako ir jis susprogsta.

Be dviejų bombonešių „Tu-95“, praėjusią vasarą taip pat sudužo Rusijos bombonešis „Su-24 Fencer“, du naikintuvai „MiG-29 Fulcrum“ ir modernus naikintuvas „Su-34 Fullback“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2053)