Kaip skelbia lenta.ru, ji paleista pagal amnestiją, kuri paskelbta Rusijos Konstitucijos 20-mečio proga. Apie jos paleidimą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė jos vyras.

„Nadia laisva!“ – parašė Piotras Verzilovas, žmonai išėjus iš kalėjimo ligoninės Sibiro mieste Krasnojarske.

Kaip pranešama, išėjusi į laisvę Sibiro didmiestyje Krasnojarske N.Tolokonikova ėmė šaukti „Rusija be Putino!“.

Nuteistoji jau išvyko iš ligoninės Krasnojarske, į kurią buvo pervežta iš Mordovijos. Moterį paguldė į ligoninę, nes ji badavo, protestuodama dėl sulaikymo sąlygų ir nesutikimo pervesti jos iš Mordovijos kolonijos į kitą pataisos įstaigą.

Gruodžio 23-iosios ryte į laisvę išėjo ir kita grupės narė – Marija Aliochina, atlikusi bausmę. Abiejų grupės narių įkalinimo bausmė turėjo pasibaigti 2014 m. kovą.

M. Aliochinos advokato Piotro Zaikino teigimu, M. Aliochinai buvo suteikta amnestija, praneša BBC.

"Marija Aliochina išėjo į laisvę, - naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Piotras Zaikinas. – Visi dokumentai buvo baigti ir pasirašyti“.

M. Aliochina Kremliaus amnestiją vadina viešųjų ryšių triuku

„Pussy Riot“ narė Marija Aliochina, kuri pirmadienį buvo paleista iš kalėjimo pagal Kremliaus amnestiją, pavadino šią amnestiją viešųjų ryšių triuku ir sakė, kad ji verčiau būtų likusi kalėjime.

„Nemanau, kad tai amnestijai, tai – profanacija“, - sakė ji televizijai „Dožd“ („Lietus“). Pasak jos, amnestija buvo pritaikyta tik nedidelei nuteistųjų mažumai.

„Nemanau, kad ši amnestija yra humanitarinis aktas, manau, kad tai – viešųjų ryšių triukas, - pareiškė ji. – Jeigu būčiau galėjusi pasirinkti atsisakyti (amnestijos), būčiau (tai padariusi)“.