„Šį vakarą restorane „Veterok“ (Vėjelis) ... Pamaskvyje nežinomas nusikaltėlis keletą kartų iš pistoleto šovė į du lankytojus ir pabėgo“, – sakė agentūrai „Interfax“ pašnekovas.

Anot jo, nuo sužeidimų mirė 40-metis J. Žylinas, anksčiau pagarsėjęs kaip ankstesnę prorusišką Kijevo vyriausybę nuvertusio liaudies sukilimo – Euromaidano – įnirtingas kritikas. 2014-ųjų vasarį, duodamas interviu naujienų agentūrai AFP, jis tvirtino, kad provakarietiškiems protestuotojams reikėtų sulaužyti rankas ir išlupti akis.

Jo palydovas Andrejus Kozyrevas buvo išvežtas į artimiausią ligoninę.

Anksčiau kitas šaltinis „Interfax“ pranešė, kad po šaudymo restorane „Veterok“ vienas žmogus žuvo, o antrasis buvo sunkiai sužeistas ir išvežtas į ligoninę.

Remiantis preliminariais šaltinių duomenimis, žudikas laukė savo aukų prie staliuko restorane ir pradėjo šaudyti vos jiems įėjus į vidų. Po žmogžudystės jis išvažiavo prie restorano jo laukusiu automobiliu su vairuotoju, nurodė agentūros pašnekovas.

Suvestos sąskaitos dėl verslo?

„Tiriamos kelios nusikaltimo versijos. Pagrindinė versija – kad nusikaltimas įvyko dėl komercinės veiklos, taip pat neatmetama asmeninių priešiškų santykių galimybė“, – antradienį „Interfax“ sakė Maskvos srities Tyrimų komiteto atstovė Olga Vradij.

Anot jos, žuvęs J.Žylinas nuo 2015 metų yra registruotas Rusijos teritorijoje ir pastaruoju metu gyveno Maskvos regione. „Kaip duodamas parodymus sakė sužeistasis, susitikimas restorane buvo paskirtas dėl verslo klausimų sprendimo“, – sakė O.Vradij.

Ji taip pat nurodė, kad žudikas buvo kruopščiai užsimaskavęs. „Jis turėjo priklijuojamus ūsus, sportinius akinius su geltonais stiklais, atspindinčiais blyksnius, dėvėjo skrybėlę“, – sakė tyrimo atstovė.

Pareigūnė pridūrė, kad iškeltoje baudžiamojoje byloje paskirtos teismo medicinos, balistinė ir pirštų atspaudų ekspertizės.