Valstybinė televizija šią istoriją plačiai paviešino po to, kai Rusijos parlamentas gruodžio mėnesį priėmė prieštaringai vertinamą įstatymą draudžiantį įsivaikinti našlaičius tėvams iš Jungtinių Valstijų.

18-metis Aleksandras Abnosovas, taip pat žinomas kaip Joshua Salotti televizijai pasakojo, kad Pensilvanijoje gyvenanti šeima jį įvaikino, kai jam buvo 12, tačiau sulaukus 18-os jis buvo išmestas į gatvę ir sunkiai vertėsi, kol pagaliau sugrįžo į Rusiją pas Čeboksaruose gyvenančią savo senelę.

Pastaraisiais metais Rusiją papiktino keli užregistruoti JAV piliečių įvaikintų rusų vaikų mirties atvejai. Šį mėnesį Maskva išreiškė susirūpinimą dėl JAV pareigūnų sprendimo netraukti baudžiamojon atsakomybėn žuvusio rusų berniuko įtėvių teksasiečių, nes vaiko mirtis esą buvo nelaimingas atsitikimas.

Draudimą JAV piliečiams įsivaikinti Rusijos našlaičius parlamentas priėmė po to, kai JAV įstatymų leidėjai ėmėsi sankcijų prieš pareigūnus, kurie prisidėjo prie Sergejaus Magnickio mirties kalėjime, ir įvedė jiems kelionių draudimus bei įšaldė sąskaitas.

Televizijos Pirmasis kanalas pranešė, kad pats A.Abnosovas nenorėjo būti įvaikintas ir sakė, kad „nori kuo greičiau užmiršti tuos penkerius metus, kuriuos jis praleido Amerikoje“.

Televizija „Rossija“ pridūrė, kad paauglys „dabar ketina pradėti naują gyvenimą, gauti darbo, užbaigti mokslus ir pavasarį gauti medicinos komisijos leidimą tarnauti kariuomenėje“.

Televizijos kanalui „Rossija“ A.Abnosovas pasakojo, kad su savo įtėviais susipyko po to, kai šie atsisakė priimti jo draugą, kuris buvo išmestas iš namų.

„Jie mane išmetė. Greičiausiai jie nustojo gauti už mane išmokas. Norėdami pataupyti pinigų jie sugalvojo, kaip tai padaryti“, – gražiai sutvarkytoje senelės svetainėje kalbėjo tamsiaplaukis A.Abnosovas, kuriam jo ilgi plaukai krito ant akių.

„Mano santykiai su motina daugiausia buvo blogi. Ji mane vis bardavo už visokias smulkmenas“, – pasakojo jaunuolis.

Sprendžiant iš JAV paso, 18 metų A.Abnosovui sukako praėjusį birželį.

Pirmasis kanalas nurodė, kad jaunuolis sugebėjo susitaupyti pinigų lėktuvo bilietui, tuo tarpu kita televizija pranešė, kad 500 JAV dolerių bilietui davė jo įtėvis.

Su A.Abnosovo įmote Jackie Salotti susisiekė laikraštis „Komsomolskaya Pravda“ , ir ji papasakojo, kad šeima jo neišmetė, bet berniukas atsisakė sugrįžti į namus po to, kai iš jų pabėgo.

„Mes gerai gyvenom, tik visą laiką ginčydavomės dėl dalykų, kurie nėra svarbūs“, – A.Abnosovas sakė interviu dienraščiui.

Remiantis Rusijos televizija, berniuko senelei nebuvo leista įsivaikinti vaiko po jo motinos mirties, o jo tėvui dėl girtuoklystės buvo atimtos tėvystės teisės.