„Tornado“ festivalyje, vykusiame Miasėje, beveik 1500 kilometrų į rytus nuo Maskvos, dalyvavo apie 3000 žmonių.

Televizija ir naujienų agentūros praneša, kad daug lankytojų buvo apsipylę krauju po to, kai vyrai juos užpuolė geležinėmis lazdomis ir pagaliais.

Valstybinė „Rossija-24“ televizija teigė, kad iki 100 žmonių buvo sužeista, o į nelaimės vietą atvyko 14 greitosios pagalbos automobilių.

Vietos naujienų svetainėje chelnovosti.ru patalpintos nuotraukos rodo sudaužytus festivalio dalyvius ir minias apsinuoginusių vyrų vei vaikinų, besibūriuojančių renginyje, kuriame grojo Rusijos garsiausi roko muzikantai.

Užpuolimo motyvai nėra aiškūs, o policija iki šiol atsisako komentuoti šį įvykį. Liudininkai rusų žurnalistams pasakojo, kad skustagalviai prasiveržė pro apsaugos kordoną, nustūmė į šoną policiją ir netgi atėmė pastarųjų lazdas, kurias vėliau panaudojo prieš šventės dalyvius.

„Echo Moskvy“ radijo stotis praneša, kad apie 15 užpuolikų buvo sulaikyti, tačiau dauguma pabėgo.

Sulaikytas įtariamas muštynių Miasėje organizatorius

Dėl sumaišties roko festivalyje „Tornado“, vykusiame Čeliabinsko srityje, Miasės mieste, iškelta baudžiamoji byla, praneša lenta.ru.

Byla iškelta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Chuliganizmas“. 15 užpuolikų buvo suimti iš karto, aštuonis pavyko surasti vėliau. Be to, nustatyta dar 10-ies užpuolikų tapatybė, jų ieško. Agentūros „Interfax“ duomenimis, tarp sulaikytųjų yra ir įtariamas puolimo organizatorius. Tai vietinės užkandinės savininkas.

Pirminiais tyrimo duomenimis, prieš festivalį keli jaunuoliai įžeidė užkandinės savininką. Jis nusprendė atkeršyti ir užpulti įžeidėjus per festivalį. Nepatikslinama, kaip jaunuoliai buvo susiję su festivaliu.

Iš pradžių žiniasklaida rašė, kad per incidentą žuvo 14 m. mergina. Vėliau šią informaciją paneigė. Paaiškėjo, kad mergina prarado sąmonę, todėl ją išnešė. Kažkas iš mačiusiųjų nusprendė, kad mergina negyva ir pasakė žurnalistams. Iš teisų mergina nepatyrė sunkių traumų, šiuo metu jaučiasi gerai.

Kaip skelbia „The Guardian“, Rusijoje veikia itin įsitvirtinęs neonacių skustagalvių judėjimas. Išpuoliai prieš užsieniečius Maskvoje ir Sankt Peterburge pastaraisiais metais yra gana dažnas dalykas. 2009 m. sausį įvykdytas advokato Stanislavo Markelovo bei žurnalistės Anastasijos Baburovos nužudymas paskatino Kremlių imtis veiksmų prieš ultranacionalistus, kurie buvo apkaltinti šiais nusikaltimais.