Rusijos tinklaraštininkai aktyviai tyčiojasi iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir minėtosios ministerijos, kurie incidentą aiškina itin naiviai: „Esą kariai tiesiog netyčia pasiklydo“, skelbia ru.tsn.ua.

Pateikiame kelias pašaipiausias reakcijas iš socialinių tinklų:

„Vladimirai Vladimirovičiau, kas nutiko desantininkams? Jie pasiklydo...“.


„Netyčia kirto sieną su Ukraina“ – Rusijos gynybos ministerija. Čia jūs apie visus ten kariaujančius?“.


„Gynybos ministerija: desantininkai patruliavo prie sienos (!) ir netyčia nugrybavo 15 kilometrų gilyn į Ukrainą“.


„Pareiškimas „netyčia kirto sieną“ – pati tikriausia savų karių išdavystė“.


Rusija skelbia, kad desantininkai paprasčiausiai pasiklydo. Kažkoks keistas su*****s desantas, kurio kariai nesiorientuoja aplinkoje ir būriais pasiklysta“.


„Dar vakar Rusija tų desantininkų išsižadėjo, šiandien jų neteko, rytoj apkaltins dezertyravus, poryt – pamirš“.


„Kaip jau kalbėjome anksčiau: Rusijos gynybos ministerija – tikri klounai“.


„Rusijos desantininkai pasiklydo miške. Vienintelį kompasą, galintį pagelbėti ieškant kelio į Mėnulį, atėmė Rogozinas“.


„Kiekvieną dieną patruliuoju kaimynų garažuose. Kol kas be incidentų“.


„Rusijos desantininkai netyčia kirto sieną – sako Rusijos gynybos ministerija. Aha, keli šimtai. Ir šaudo į mus taip pat netyčia“.


„Žinojau, kad desantininkai bimbinėja, bet nenumaniau, kad tai daro ir per sieną“.


„Į Krymą Rusijos kariai taip pat užsuko netyčia. Maudėsi jūroje ir netyčia išplaukė pliaže“.


„Lavrovo dukra vyko į Dagestaną, tačiau pasiklydo ir atsidūrė Amerikoje. Putino dukra vyko į Dagestaną, tačiau pasuko ne tuo keliu ir atsidūrė Nyderlanduose“.


Rusijos kariuomenė turi du sąjungininkus: stebuklą ir atsitiktinumą“.


„Rusijos desantininkai Ukrainoje nežuvo. Jie tiesiog netyčia kirto gyvenimo ir mirties liniją“.


„Slapta palaidojo 14 desantininkų. Jie visi atostogavo ir visi vienu metu numirė“.


„Rusija, nebedaryk sau gėdos. Vaikų darželis, mažiausiųjų grupė... Atsitiktinai? Tokio termino NORMALIOJE kariuomenėje NĖRA“.


„Netyčia nuskendo laivas. Netyčia nukrito lėktuvas. Netyčia į orą išlekia namai. Desantas prapuolė taip pat netyčia“.


„Nedidelė grupelė Kinijos karių, vos 100 tūkst. žmonių, netyčia kirto sieną su Rusija“.


„Netyčia į Ukrainos gilumą įvažiavo 15 kilometrų – taiklesnės GLONASS reklamos ir nesugalvotum“.


DELFI primena, kad šaltinis Rusijos Gynybos ministerijoje antradienį pareiškė, kad grupė Rusijos karių, kuriuos sučiupo Ukrainos pajėgos, į rytų Ukrainos teritoriją pateko per klaidą.

„Minėti kariai iš tikrųjų vykdė patruliavimą viename Rusijos ir Ukrainos sienos ruože, (ir) atsitiktinai perėjo ją nepažymėtoje vietoje. Kiek žinome, sulaikant jie nesipriešino Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“, – sakė šaltinis.

Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerijos oficialusis atstovas sakė naujienų agentūrai AFP negalintis komentuoti tų pranešimų.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pirmadienį pranešė, kad šalies pajėgos sulaikė 10 Rusijos oro desantininkų, įsibrovusių į Ukrainos teritoriją iš Rusijos kartu su kolona, kurią sudarė kelios dešimtys šarvuotųjų transporterių.

Ukrainos kariškiai paskelbė virtinę vaizdo įrašų, kuriuose esą matomi į nelaisvę patekę Rusijos kariai, kurie kovėsi prorusiškų separatistų pusėje.

Tuose vaizdo įrašuose, paskelbtuose Ukrainos vyriausybės vykdomos „antiteroristinės operacijos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, matomi vyrai, dėvintys slepiamąsias uniformas.

Vienas iš jų, prisistatęs esantis Ivanas Milčiakovas, nurodė savo oro desantininkų dalinio numerį ir sakė, kad jo bazė yra netoli Kostromos miesto Rusijoje.

„Mes nematėme, kur kirtome sieną. Mums tiesiog sakė, kad išeiname trims dienoms į 70 kilometrų žygį, – aiškino karys. – Čia viskas kitaip negu rodoma per televiziją. Mes tapome patrankų mėsa.“

Kitas vyras, kuris sakė esantis seržantas Andrejus Generalovas, pareiškė: „Liaukitės siuntę mūsų vaikinus. Kodėl? – Tai ne mūsų karas. Ir jeigu mūsų nebūtų čia, visa tai nebūtų įvykę. Jie (separatistai) būtų patys išsiaiškinę su vyriausybe.“

Sulaikyti Rusijos kariai turėjo savo dokumentus ir ginklus. SBU nurodė, kad jie į nelaisvę buvo paimti netoli Amvrosijivkos miestelio Donecko srityje.