„Pastebime, kad Rusija imasi daugelio priemonių, pažeidžiančių demokratijos principus daugelyje šalių. Tai, kas nutiko per pastaruosius (JAV prezidento) rinkimus – nėra naujiena“, – sakė jis per interviu kanalui PBS.

Jis turėjo omenyje JAV žvalgybos išvadas, kad Maskva iniciavo kibernetines ataks, turėjusias sukompromituoti demokratų kandidatą Hillary Clinton ir sudaryti geresnes sąlygas respublikonui Donaldui Trumpui.

Be to, J. Brennanas sakė esąs įsitikinęs, kad „Rusija stengėsi manipuliuoti rinkimais Europos valstybėse“.

„Matome, kad jie naudojasi korumpuotais politikais, ruošiasi finansuoti partijas ir grupes, atstovaujančias jų interesams. Tai aktyvus naudojimasis ir manipuliacija politiniais procesais“, – pabrėžė CŽV direktorius.

J. Brennanas pabrėžė, kad JAV negali to ignoruoti, nes daugelyje Europos šalių, tokiose kaip Vokietijoje ir Prancūzijoje, šiemet vyks rinkimai.

„Turiu jums pasakyti, kad mūsų europiečiai partneriai yra itin sunerimę dėl to, kokius tūzus rankovėje slepia Rusija, siekdama prastumti savo interesus rinkimuose“, – nurodė jis.

Visgi jis taip pat išreiškė viltį, kad į valdžią atėjus išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo administracijai, Maskvos ir Vašingtono santykiai pagerės.

„Tai nereiškia, kad negalime rasti būdų, kaip dirbti kartu. Ir galbūt dabar, atėjus naujai administracijai, atsiras galimybių tai padaryti. Tikiuosi, kad taip bus. Tačiau faktai rodo, kad rusai neseniai bandė kištis į mūsų rinkimų procesą“, – sakė J. Brennanas.