Jekaterina Steniakina – viena iš jaunųjų Rusijos politikų, įtakingo ir Kremliui besąlygiškai ištikimo judėjimo „Jaunoji gvardija“ lyderė. Ši šviesiaplaukė visada kalba įsakmiu balsu, kuris visada būna išgirstas.

Ambicinga politikė pasirengusi dabartinėje Rusijoje daug ką pakeisti ir pradėti ji ketina nuo Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčios – trumpiau tariant, mormonų.

J. Steniakina siekia pakeisti Rusijos įstatymus ir taip iš šalies išginti visus mormonų misionierius. Nors Rusijoje šiuo metu gyvena viso labo 400 misionierių iš užsienio, o mormonų bažnyčiai priklauso tik 21 tūkst. oficialiai registruotų narių, jų buvimo didžiuosiuose Rusijos miestuose sunku nepastebėti. Susidomėjusiems misionieriai įteikia vadinamąją „Mormono knygą“, nemokamai moko anglų kalbos ir net tris valandas per dieną tvarko viešąsias erdves ar tiesiog padeda žmonėms.

Minėtoji Rusijos politikė, teigianti, jog Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčia yra „totalitarinis kultas“, kurį į Rusiją atsiuntė FTB ir CŽV „mulkinti“ nesąmoningų rusų, prieš mormonus nukreiptą kampaniją įvardija kaip svarbiausią ateinančio politinio sezono programos prioritetą.

Jaunoji politikė agituoja imtis priemonių, kliudysiančių „Vakarams (vilioti) mūsų piliečius į netradicines religijas“, t.y. kitą tikėjimą nei stačiatikybė, islamas, judaizmas ir budizmas. Politikė jau turi vietą Maskvos miesto taryboje ir yra įsitikinusi, jog šalies prezidentas Vladimiras Putinas palaikys jos iniciatyvą, jeigu tik ji nukeliaus iki Dūmos.

O tai padaryti gali būti visai nesudėtinga. Praeitą rudenį V. Putinas davė nurodymą šalies policijai stebėti „totalitarines sektas“, galinčias kelti grėsmę Rusijos saugumui. Per susitikimą rezidencijoje Novo Ogariove praeitą spalį Rusijos prezidentas taip pat davė suprasti, jog religinės grupuotės, ieškodamos naujų narių, vadovaujasi toli gražu ne nekaltais motyvais.

„Tai nėra vien tik sielų medžioklė. Tai žmonių turtų medžioklė“, - sakė V. Putinas. Rusijos prezidento žodžiai buvo tik neapykantos kampanijos prieš mormonų misionierius pradžia. Po prezidento kalbos praėjus trims dienoms valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ jaunimo atšaka gatvėse suorganizavo plakatus, skelbiančius „Mormonai, viso gero!“ ir kitus įžeidžius teiginius (mormonų bažnyčia kreipėsi į prokurorus, jog „Jaunoji gvardija“ pažeidė religijos laisvę ginančius įstatymus, tačiau atstovas patvirtino, jog tyrimas iš vietos taip ir praktiškai nepajudėjo).

J. Steniakina įgyvendino ir dar vieną iniciatyvą: prie mormonų bažnyčios būstinės durų Rusijos sostinėje ji paliko lėktuvo bilietą į vieną pusę maršrutu Maskva-Vašingtonas.

Jaunosios politikės vykdoma agresyvi kampanija – pirmoji oficiali ataka prieš mormonus Rusijoje. Ši bažnyčia šalyje veikia jau du dešimtmečius. Kartą, XX amžiaus 10-ojo dešimtmečio pabaigoje, Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčios pasekėjai regioninėje spaudoje buvo apkaltinti šnipinėjimu, tačiau kilęs furoras gana greitai nurimo. Rusijos mormonų lyderiai tvirtina, jog protestai jų pernelyg nestebina, nes priešiškos reakcijos jie neretai sulaukia ir pačioje Amerikoje, net ir bažnyčios tvirtove vadinamame Solt Leik Sityje. Agresiją savo atžvilgiu Rusijos mormonai įvardija kaip priešiškumo pačiai Amerikai išraišką.

„Manau, kad tai iš esmės išpuolis prieš visas Amerikoje užgimusias nevyriausybines organizacijas, tapome prieš užsienį nukreiptos kampanijos aukomis“, - teigia mormonų bažnyčios Rusijos atstovas Andrejus Filimonovas.