Naujasis įsakymas nusitaikė į praktiškai visus Rusijos interneto puslapius, kuriuose juokiamasi iš bet kurio ruso. Kai kuriuose šalyse tai buvo daugiau nei pusė interneto puslapių, rašo „Business Insider“.

Net ir tokioje cenzūruojamoje šalyje kaip Rusija vis tiek pasirodo parodijų, kuriuose vaizduojamas prezidentas ar šuo, panašus į V. Putiną. Naujame Rusijos žiniasklaidos stebėtojo „Roskomnadzor“ paskelbtame draudime teigiama, kad tapo nelegalu „pamėgdžioti“ įžymybę naudojant jo ar jos nuotrauką paveikslėlyje, kurį internautai paprastai vadina „memu“.

Kitaip tariant, greitu metu galime nebepamatyti puikių Rusijoje sukurtų V. Putiną parodijuojančių paveikslėlių.

Teigiama, kad priimti tokį sprendimą paskatino Rusijoje pasirodęs „memas“, kuris įžeidė Rusijos dainininko Valerijaus Siutkino motina. Dainininko motina atsitiktinai internete aptiko sūnaus „memą“ paveikslėlį, kuris labai ją įžeidė.

2014 m. Rusijos žiniasklaidos cenzorius „Roskomnadzor“ kartu su parodijoje vaizduojamu atlikėju padavė į teismą internetinį puslapį „Lurkmore“, kuris talpina tokio pobūdžio paveikslėlius ir apkaltino puslapį jų „propagavimu“. Teismas ieškinį atmetė, pateikdamas gana miglotą priežastį, kad „pareiškėjas, kuris kreipėsi į teismą buvo netinkamas“.

Paveikslėlių puslapio redaktorius Dimitrijus Khomakas vietinei žiniasklaidai teigė, kad neketina pašalinti paveikslėlio iš internetinio puslapio. Vis dėlto bylą atvėrus dar kartą puslapio redaktoriui teko pašalinti paveikslėlį. Teismas vadovavosi nuostata, kad paveikslėlis atskleidžia „asmeninę informaciją“.

Rusų socialiniame tinkle „Vkontakt“ „Roskomnadzor“ atstovas spaudai Vadimas Ampelonskis rašė: „Tokia praktika diskredituoja garbę, orumą ir viešų asmenų verslo reputaciją.“

Remiantis nauju draudimu bus prašoma iš interneto svetainės pašalinti netinkamą turinį ir jeigu tai nebus padaryta per nustatytą laikotarpį, bus kreipiamasi į teismą.

Draudimas pradės galioti po trisdešimties dienų, tačiau žiniasklaidos cenzorius „Roskomnadzor“ ką tik suteikė jau privilegiją pašalinti bet kurį norimą paveikslėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (704)