„Rugpjūčio 19 dieną apie 11 val. 20 min. (vietos, 6 val. 20 min. Lietuvos laiku) Surguto mieste peiliu ginkluotas nežinomas vyras judėjo miesto centrinėmis gatvėmis, puldinėjo praeivius“ ir septynis jų sužeidė, sakoma Rusijos tyrimų komiteto pranešime.

Tyrėjai anksčiau skelbė, kad sužeistųjų buvo aštuoni.

Tyrimų komitetas nurodė, kad į įvykio vietą greitai atvykusi policija užpuoliką „likvidavo“.

Chantų Mansių autonominės apygardos pareigūnai sakė, kad visi sužeistieji buvo hospitalizuoti.

Tyrimų komitetas nurodė nustatęs užpuoliko tapatybę. Surgute siautėjo 1994 metais gimęs vietos gyventojas, o tyrėjai sakė, kad aiškinasi, ar šio vyro psichika buvo sutrikusi.

Vidaus reikalų ministerijos regioninio padalinio atstovai sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad teroro atakos versija „nėra pagrindinė“.

Policija nurodė, kad į įvykio vietą atvykę pareigūnai pirmiausiai paleido įspėjamuosius šūvius, kad sustabdytų megztą kaukę užsidėjusį įtariamąjį, bet šiam nepaklusus galiausiai vyrą nušovė.

Rusijos televizijos „Ren TV“ paskyroje portale „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše matomas ant šaligatvio gulintis juodai apsirengęs vyras ir jo nugarą keliu prispaudęs policininkas.

Regiono administracijos pranešime sakoma, kad dviejų sužeistųjų būklė sunki, o kitų penkių – stabili.

Surgutas, esantis maždaug už 2,1 tūkst. km į šiaurės rytus nuo Maskvos, yra naftos turtingame Chantų Mansių autonominėje apygardoje.