„Esame priversti konstatuoti, kad Pchenjanas nepaklausė tarptautinės visuomenės, eilinį kartą pademonstravo tarptautinės teisės nepaisymą, – rašoma pranešime. – Akivaizdu, kad tokie veiksmai stipriai aštrina situaciją Korėjos pusiasalyje ir apskritai Šiaurės Rytų Azijoje, yra parankūs tiems, kas palaiko blokų politiką ir didina karinį pasipriešinimą, daro didelę žalą regiono valstybių saugumui, visų pirma, pačios Šiaurės Korėjos.“

„Pchenjano pasirinktas kursas negali nesukelti ryžtingo protesto. Primygtinai rekomenduojame Šiaurės Korėjos vadovybei susimąstyti, ar šalies interesus atitinka savęs supriešinimo su visa tarptautine bendruomene politika“, – cituoja pranešimą „Interfax“.

Sekmadienį Pchenjanas oficialiai paskelbė apie sėkmingą dirbtinio Žemės palydovo paleidimą į orbitą. Vakarai tai laiko didelio nuotolio raketų su kovinėmis galvutėmis išbandymu. JAV ir Pietų Korėja paskelbė pradėjusios derybas dėl naujausios amerikiečių priešraketinės gynybos sistemos patalpinimo pusiasalyje.

Sekmadienį JTO Saugumo Taryba rinksis į uždarą posėdį, kuriame aptars reakciją į Šiaurės Korėjos veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (667)