Atstovas Bahramas Ghasemi pirmadienį sakė žurnalistams, kad Rusijos aviacijos smūgiai prieš Sirijoje veikiančius kovotojus buvo „laikini, pagrįsti Rusijos prašymu“.

Jis pridūrė, kad šios misijos vykdytos „abipusiu sutarimu ir Iranui leidus“, bet jos „kol kas yra baigtos“.

B. Ghasemi pabrėžė, kad Rusija „neturi jokios bazės Irane“.

Jo pastabos atspindi Irano valdžios nepasitenkinimą, kilusio praeitą savaitę, kai buvo plačiai paviešinta žinia, jog rusai naudojasi šalies oro pajėgų baze.

Irano gynybos ministras anksčiau priekaištavo Maskvai, kad Rusijos pareiškimas apie šiitiškos respublikos aerodromo naudojimą atakoms prieš Sirijos kovotojus yra „tam tikras nedžentelmeniškas puikavimasis“.

Valstybinė televizija pirmadienį citavo ministro generolo Hosseino Dehghano žodžius: „Rusai siekia parodyti esantys supervalstybė.“

H.Dehghano komentarai buvo pirmasis Irano nepasitenkinimo ženklas, kai Rusija praeitą savaitę pradėjo naudoti Irano teritoriją rengti antskrydžiams Sirijoje.

Maskvos bombonešiai tris dienas iš eilės skraidė iš minėtos oro bazės ir, anot Rusijos, atakavo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ir kitų kovotojų taikinius karo niokojamoje šalyje.

Iranas pripažino, kad Rusija naudojasi jos bazėmis, tik Maskvai paskelbus minėtą pareiškimą.