Tai nėra Rusijos neapykanta Suomijai, bei jei Suomija prisijungs prie NATO, ji pademonstruos, kad jaučia kompleksą dėl Rusijos, laikraščiui „Hufvudstadsbladet“ pareiškė S. Markovas, kuris yra politikos mokslininkas, rašo norwaytoday.info.

„Jei Suomija nori prisijungti prie NATO, pirmiausia turėtų pagalvoti. Ar prisijungsite ir įplieksite Trečiąjį pasaulinį karą? Antrasis pasaulinis karas kilo dėl antisemitizmo. Trečiasis gali kilti dėl rusofobijos. Suomija yra viena rusofobiškiausių šalių Europoje po Švedijos ir Baltijos valstybių“, - Suomijos laikraščiui sakė S. Markovas.

Rusofobiją Suomijos žiniasklaidoje jis pavadino „nepakenčiama“ ir teigė, kad liovėsi skaitęs vertimus iš Suomijos žiniasklaidos. Norėdamas iliustruoti rusofobiją, jis kaip pavyzdį pateikė šią frazę: „Tai gali padidinti Rusijos įtaką“.

Tame pačiame interviu S. Markovas prognozavo, kad rytinėje Ukrainos dalyje, įskaitant Donecką, Luhanską, Charkovą, Odesą, Dniepropetrovską ir Zaporožę, susiformuos nauja federacija Novorosijos pavadinimu.