„Radijo ryšis truko gana trumpai. Situacija apžvelgta per maždaug 10 sekundžių. Negaliu jums pateikti duomenų apie užsparnius ir kitus dalykus, apie kuriuos girdėjome“, – S. Bainetovą cituoja TASS. Anot minėtosios tarnybos vadovo, „pokalbis buvo labai neišskirtinis, tačiau nuskambėjo viena frazė, kuri leidžia daryti išvadą dėl lėktuve susiklosčiusios ypatingos situacijos“.

„Ji negali reikšti daugiau nieko kito“, – patvirtino Rusijos gynybos ministerijos atstovas.

Anksčiau „Life“ skelbė iššifruoto Tu-154 savirašio prietaiso įrašo pabaigą. Ji atskleidė, kad vienas iš pilotų išsakė repliką apie užsparnius, kurią lydėjo keiksmažodis. Netrukus nuskambėjo žodžiai „Kapitone, krentam“.

„Interfax“ šaltinis tvirtino, kad pirminė iššifruotų duomenų analizė leidžia daryti išvadą, kad „katastrofos versija, susijusi su lėktuvo pilotų padaryta klaida, įvardijama kaip prioritetinė“. Kaip tvirtina antrasis pašnekovas, Tu-154 nukrito sparnams neįgavus pakilimui reikalingos galios. Jis patikslino, kad, remiantis pirminiais duomenimis, „tinkamai nesuveikė užsparniai“.

Ketvirtadienį Tu-154 tragedijos tyrimo komisijos atstovai papasakojo, kad galutinės išvados bus paskelbtos ne anksčiau kaip po 30 parų. Ekspertai teigia neabejojantys, kad lėktuve nebuvo jokio sprogimo, nors teroristinio išpuolio versija galutinai ir neatmesta. „Teroristinis išpuolis vien sprogimu neapsiriboja“, – paaiškino S. Bainetovas.