„Rusijos atstovai negauna visos informacijos, kuri yra platinama tarp kitų šios grupės dalyvių“, – žurnalistams Kvala Lumpūre sakė S. Lavrovas.

Komentuodamas pranešimus, kad Malaizijos oro linijų MH17 reiso lėktuvą, kaip įtariama, numušė Rusijoje pagaminta raketa, užsienio reikalų ministras pareiškė, esą svarbu išanalizuoti orlaivį numušusios raketos dalis.

„Labai lengva surinkti šias dalis ir jas išanalizuoti, siekiant išsiaiškinti, kur ši konkreti raketa buvo pagaminta ir kurios šalies kariuomenė buvo ja apginkluota. Deja, to nebuvo padaryta“, – pažymėjo S. Lavrovas.

Užsienio reikalų ministras taip pat pridūrė, kad tyrėjai nesusisiekė su Rusijos koncernu „Almaz-Antey“, gaminančiu raketines sistemas „Buk“, viena kurių, Kijevo ir Vakarų šalių teigimu, buvo panaudota per Malaizijos lėktuvo numušimą.

Malaizijos oro linijų lėktuvas, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17 dieną, žuvo visi 298 juo skridę keleiviai, daugumą jų buvo Nyderlandų ir Malaizijos piliečiai. Lėktuvas sudužo prorusiškų separatistų kontroliuojamame Donecko regione. Spėjama, kad jį numušė rusiška „Buk“ komplekso raketa „žemė-oras“, tačiau separatistai atmeta bet kokius jiems metamus kaltinimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)