Maskvos ir Vašingtono pasiektas ugnies nutraukimo susitarimas, pagal kurį abi šalys galbūt būtų pradėjusios koordinuoti smūgius džihadistams, subyrėjo abiem šalims dėl to kaltinant viena kitą.

Rusija remia įnirtingą Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgų puolimą sukilėlių kontroliuojamai rytinei Alepo daliai užimti, kurį Vakarai pasmerkė.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas tvirtino, kad Maskva vis dar suinteresuota susitarimo su JAV veiksmingumu, bet sakė, kad Vašingtonas netesėjo savo įsipareigojimų.

„Deja, per pastarąsias kelias dienas pastebėjome gana nekonstruktyvų Vašingtono retorikos pobūdį, – sakė D. Peskovas. – Maskva ir toliau suinteresuota bendradarbiauti su Vašingtonu dėl šio susitarimo įgyvendinimo.“

Tad tuo tarpu, kaip sakė D. Peskovas, Maskva tęsia savo aviacijos operaciją, kuria remiami „antiteroristiniai Sirijos ginkluotųjų pajėgų veiksmai“.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui trečiadienį pasakė, kad potencialūs planai įsteigti bendrą JAV ir Rusijos karinį darinį, kuris taikytusi į džihadistų grupes Sirijoje, taip pat gali būti sustabdyti.

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį sakė, kad yra „pasirengusi tęsti bendrą darbą su partneriais amerikiečiais Sirijos klausimu“, bet niekaip neužsiminė, kad Rusija būtų pasirengusi sustabdyti Sirijos oro pajėgas.